Portland: da Matta triumfoval strategií

Daniel Šupa, 20. června 2005, 22:47 Google+

Brazilský expilot Formule 1 zvítězil ve včerejším závodě a stal se letos čtvrtým vítězem ve čtyřech odjetých Grand Prix.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
da Matta, Cristiano

da Matta, Cristiano | foto: Champ Car World Series

Sdílejte článek

Vítěz kvalifikace Justin Wilson se držel na čele i v úvodu závodu a vedl 43 ze 45 kol. Poté však jeho monopost Lola potkaly technické problémy a jeho odstoupení bylo provázeno žlutými vlajkami, čehož využili ostatní jezdci k druhému dotankování. Vyjma Cristiana da Matty, který startoval až desátý a jel na odlišné strategii, když byl poprvé v boxech záhy po startu ve 13. kole.

Tato volba se ukázala perfektně pracující strategií, neboť umožnila jezdci v úvodu zajet řadu rychlých kol po prázdné dráze a po návratu celého startovního pole se toto seřadilo až za ním.

Po restartu neponechal Brazilec nic náhodě a díky lehčímu vozu zvyšoval svůj náskok, což mu umožňoval i vzájemný souboj Tracyho a Bourdaise.

Zatímco posledně jmenovaní očekávali, že právě mezi nimi se rozhodne o vítězi, skutečnost byla jiná. Další sérií zastávek v boxech se už pořadí nezměnilo a da Matta zaslouženě zvítězil.

Pěkný souboj spolu celou druhou polovinu závodu sváděli Dominguez a Allmendinger, Mexičan byl nakonec úspěšnější. Jimmy Vasser završil Top6.

Foto: Champ Car

Vytisknout

Diskuze: Portland: da Matta triumfoval strategií

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Kristensen, Tom

Le Mans: Kristensenov siedmy triumf

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud