Formula E? Rosberg řekl ne

iM4, 2. února 2017, 10:54 Google+

Loňský šampion Formule 1 Nico Rosberg nedávno prohlásil, že se mu líbí seriál elektrických monopostů Formula E. Zároveň však odmítl spekulace o jeho přesunu do tohoto šampionátu.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Nico Rosberg

Nico Rosberg | foto: Mercedes AMG F1 Team

Sdílejte článek

Několik dní po zisku svého premiérového titulu v F1 oznámil šokující odchod z královny motorsportu. Němec se tak rozhodl z toho důvodu, že chtěl trávit více času s rodinou, zároveň však nevyvrátil účast v jiném šampionátu.

V současnosti je Rosberg ambasadorem automobilky Mercedes-Benz, která uvažuje o vstupu do Formule E v sezoně 2018/2019. To vedlo ke spekulacím, že by se loňský mistr přidat k tomuto programu, což však Němec následně vyvrátil.

"Ne, nemyslím si to," odpověděl na summitu SPOBIS na otázku zda by se do Formule E zapojil.

"Formula E mě zajímá, velmi rychle roste. Sledujeme jak velký úspěch tento seriál slaví. Je nový a jde úplně jiným směrem. Je cool tento šampionát sledovat. Má před sebou dobrou budoucnost," dodal Rosberg.

Sám šéf Formule E Alejandro Agag prohlásil, že Rosberga za odchod z F1 respektuje, avšak uvítal by jeho návrat do závodění. 

"Samozřejmě by bylo skvělé, kdyby Nico závodil ve Formuli E, ale myslím, že je v současnosti celkem rozhodnutý nezávodit. Pokud se někdy rozmyslí, naše dveře jsou mu doširoka otevřeny," řekl Agag.

Vytisknout

Diskuze: Formula E? Rosberg řekl ne

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

lópez, josé maría

WEC: Toyota potvrdila Jose Maria Lopeze a třetí prototyp v Le Mans

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud