Engeho zradila technika

ar1, 7. března 2005, 10:51 Google+

Tomáš Enge, s třetím místem nejlépe postavený nováček na startu úvodního závodu Indycar v Homestead-Miami,...

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Enge, Tomáš

Enge, Tomáš | foto: Panther Racing

Sdílejte článek

se od samotného startu závodu potýkal s problémy s převodovkou, které mu znemožnily bojovat o čelní příčky a následně ho donutily odstoupit.

Po kvalifikaci měli jezdci týmu Panther Racing výbornou výchozí pozici, když v čele startovního roštu stál Tomas Scheckter a Enge byl třetí. Český jezdec se však hned po startu závodu začal propadat kvůli problémům s řazením a musel záhy do boxů. Tam se mechanici snažili odstranit problém, Enge se vrátil na trať, po 34. kole byl znovu v boxech, ale po 54. kole se tým rozhdnul kvůli přetrvávajícím problémům odstoupit. I přes nešťastný začátek Enge v Miami ukázal velmi dobrou formu, což potvrdila nejen kvalifikace, ale i v závodu dokázal, pokud nezlobil vůz, jezdit srovnatelné časy s nejlepšími.

Smůlu měl i Scheckter, který celou dobu bojoval ve vedoucí skupině, ale v poslední čtvrtině závodu se stal jednou z osmi obětí hromadné kolize, kterou zavinil Kosuke Matsuura.

Tomáš Enge: „V jednu chvíli jsem musel jet pořád na pětku a hrozně jsem ztrácel. S vozem Rockstar jsme měli skvělý den v pátek i v sobotu a Chevy se tak zlepšil, takže vím, že letos pojedeme vpředu velmi často. V závodech se občas stává, že vás potká takový den, jako byl ten dnešní a vím, že Panther neřekl poslední slovo.“

Text: BPA sport marketing, a.s.
Foto: Panther Racing
Vytisknout

Diskuze: Engeho zradila technika

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Wheldon, Dan

Toyota Indy 300: Hornish druhý, AGR pokračuje v silné jízdě

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud