Bryan Herta: Pohled na sezonu 2004

ar1, 28. listopadu 2004, 13:56 Google+

Bryan Herta v letošní sezoně přispěl týmu Andretti Green Racing k zisku deseti top 10 umístění a více jak desetkrát odstartoval do závodu z top 10 pozice.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Herta, Bryan

Herta, Bryan | foto: Ron McQueeney/IRL

Sdílejte článek

V jeho první celé sezoně seriálu IRL IndyCar hrál roli týmového kolegy Tonyho Kanaana, Daria Franchittiho a Dana Wheldona.

Herta bydlí jen 3 míle od vývojového centra Honda Performance Development v Santa Clarita, Kalifornii, kde měl možnost mnohokrát toto centrum navštívit a komunikovat se svým závodním inženýrem, jimž je Gary Gannon.

Herta významně přispěl svými informacemi z tratě a vytvořil tak novou dimenzi spolupráce s týmem v průběhu sezony. Tato spolupráce týmu pomohla k zisku osmi vítězství, kterými se tým může v letošní sezoně právem pyšnit.

“Bryan letos významně týmu pomohl,“ říká spolumajitel týmu Kim Green. “To vytvořilo velmi, velmi úzkou spolupráci mezi týmem a Bryanem a stali jsme se dobrými přáteli. Myslím, že Bryanova spolupráce zachvátila celý tým a stala se součásti našeho letošního úspěchu.“

Tony Kanaan, jenž dokončil v letošní sezoně 3 305 kol, čímž učinil nový rekord IRL IndyCar Series, řekl: “Nemohu zapomenout na své týmové kolegy. Velmi mnoho mě pomohli k úspěchu. Celý tým, ne jenom můj tým vozu č. 11, ale každý z našeho celého, celého týmu vykonal nádhernou práci, jenž mi pomohla.“

Herta, jenž závodil s vozem č. 7 Dallara Honda měl nejlepší umístění v závodě v Chicagolandu, kde skončil za Adrianem Fernandezem na druhé pozici. Celkově vedl ve čtyřech závodech s celkovým počtem 67 kol. Dojel celkově 12 ze 16 závodů až do cíle.

“Celkově jsem se sezonou spokojen,“ řekl Herta, jenž v loňské sezoně, také u týmu Andretti Green Racing vyhrál jeden ze závodů. Tehdy byl náhradníkem za zraněného Daria Franchittiho. “Myslím, že byly závody, kde jsme mohli skončit lépe, než jsme nakonec skončili, ale tým lidí kolem mého auta odvedl velmi dobrou práci. Těším se na příští sezonu, až budu opět s našimi lidmi.“

Ačkoli se Herta v týmu cítil jako v rodině společně s Franchittim, Kanaanem a nováčkem ročníku Wheldonem, rozhodně bude v nové sezoně 2005 s nimi bojovat kolo na kolo.

“Dozajista je zklamán, že letos nevyhrál ani jeden závod a když se podíváme zpět, zjistíme, že Bryan vyhrát mohl,“ řekl Green. “Ale také jsem pyšný na nové lidi, kteří spolupracovali s Bryanem, tedy inženýři a mechanici. Zajisté jsme viděli vzestup týmu skrz celou sezonu a nepochybuji o tom, že Brayan v příští sezoně bude vyhrávat.“

Foto: IRL
Vytisknout

Diskuze: Bryan Herta: Pohled na sezonu 2004

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

McNish, Allan

Allan McNish posiluje skupinu expilotů F1

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud