Harmonogram závodního víkendu je na světě

Daniel Šupa, 21. listopadu 2004, 22:00 Google+

Server 2004.com přinesl návrh programu závodního víkendu debutujícího seriálu GP2.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor

Sdílejte článek

Podle informací by se mělo prvního ročníku zúčastnit 12-14 týmů. Soupis jezdců bude mít uzávěrku v březnu 2005 a pravidla se budou schvalovat na zasedání Mezinárodní automobilové federace 9. prosince.

Seriál počítá s jedenácti až dvanácti závody, které by se měly uskutečnit na okruzích, kde se pojedou závody Grand Prix F1. O víkendu se uskuteční podle předkládaného návrhu dva závody. Sobotní, s jednou povinnou zastávkou v boxech, ale bez doplňování paliva, se pojede na 180 kilometrů. Druhý se uskuteční v neděli a bude se jednat pouze o sprint na 80 kilometrů.

Postavení na roštech zatím není ještě dořešeno definitivně a existují dva návrhy. První zamýšlí startovat do sobotního závodu dle pořadí v předcházejícím nedělním závodě. U prvního podniku dle kvalifikace při povinném předcházejícím testu. Druhý formát pak navrhuje páteční třicetiminutovou kvalifikaci, podle které by se postavili jezdci do prvního závodu. Do nedělního by startovalo v obráceném pořadí 8 prvních jezdců z cíle sobotního a ostatní v nezměněném pořadí dle toho, jak závod dokončili.

Body se budou rozdělovat prvním osmi jezdcům dle klíče 10, 8, 6, 5, 4, 3, 2, 1 v delším a 6, 5, 4, 3, 2, 1 v kratším závodě, přičemž bod by měl být za nejrychlejší kolo a pokud se bude startovat dle kvalifikace, pak i za Pole position.


Foto: Archiv

Vytisknout

Diskuze: Harmonogram závodního víkendu je na světě

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Franchitti, Dario

Franchitti testoval nový vůz pro rok 2005

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud