Franchitti testoval nový vůz pro rok 2005

ar1, 21. listopadu 2004, 14:20 Google+

Dario Franchitti se s vozem týmu Adnretti Green Racing připravoval 17. listopadu během testu na 2,2 míle dlouhé klasické trati Infineon Raceway.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Franchitti, Dario

Franchitti, Dario | foto: Ron McQueeney/IRL

Sdílejte článek

Franchitti byl po testu překvapen fyzickou náročností řízení auta na klasické trati. Jak jsme již psali v minulých článcích, seriál IRL IndyCar zavítá v příští sezoně na dva až tři klasické okruhy. Bude to velká změna, hlavně pro nastavení vozu, a nové kapotáže, která bude potřebná pro lepší přilnavost v oboustranných zatáčkách.

“Tato trať je opravdovou výzvou, ale zpočátku jsem byl trochu zaražen,“ řekl jezdec stáje Andretti Green Racing. Franchitti byl prvním jezdcem, jenž testoval vůz IRL v nové specifikaci na tomto jednom ze tří okruhů, jenž budou zařazeny do kalendáře pro sezonu 2005. “Zatáčky jsou zde velmi rychlé a také velmi odlišné. Tato auta akcelerují velmi rychle, takže jezdec najíždí do zatáčky ve velké rychlosti a tak se na to musí jezdec pečlivě připravit.“

Myslím, že to budou pro jezdce velmi náročné závody co se týká fyzičky. Nikdy jsem nejezdil na trati, jako je tahle. V každé zatáčce jste nuceni dělat kompromis.“

Tyto ostré zatáčky a akcelerace budou klást velké nároky na brzdy a převodovky,což také poznamená všechny týmy. Ty budou muset připravovat rozdílné komponenty aut pro ovály a pro klasické okruhy. Tento první test byl původně naplánován na 11. listopadu, ale kvůli dešti byl termín přeložen.

Ranchitti celkem dokončil 70 kol. Tato trať má celkem 12 zatáček. Fanouškům vzkázal, že se mohou těšit na auta, která budou dosahovat rychlosti kolem 160 mílí za hodinu.

Foto: IMS Photo Ron McQueeney
Vytisknout

Diskuze: Franchitti testoval nový vůz pro rok 2005

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Kanaan, Tony

Kanaan: Wheldon bude šampiónem

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud