Giaffone se těší na rok 2005

ar1, 20. listopadu 2004, 18:16 Google+

V dubnu letošního roku, kdy se Robbie Buhl rozhodl o odchodu ze šampionátu IRL IndyCar Series, tým neměl těžkou práci s hledáním náhrady.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Giaffone, Felipe

Giaffone, Felipe | foto: IRL

Sdílejte článek

Felipe Giaffone, který za tým Hollywood Mo Nunn Racing odjel v roce 2003 11 závodů, byl prvním možným jezdcem, jehož spolumajitel týmu Denis Reinbold chtěl na místo Robbieho Buhla. Brazilec neměl s touto nabídkou velký problém, protože hned viděl tuto příležitost jako velkou šanci na úspěch.

Ve třech startech Buhlové deváté sezony, dokázal nejlépe odstartovat z 11. pozice do závodu a nejlépe se umístit na 10. pozici v cíli. Po jeho finiši na 21. místě v závodě na japonském oválu Twin Ring Motegi, kde musel odstoupit po 38. kolech pro technickou závadu, se 40letý jezdec a rodák z Detroitu rozhodl pověsit svoji závodní helmu na pomyslný hřebík.

“Všichni jsme pracovali od konce sezony 2003 velmi tvrdě, na začátku sezony 2004 jsem startoval snad s nejlepší formou ve své dlouhé kariéře a přiznám se, že jsme mohli mít velmi dobrou sezonu,“ řekl Buhl, jenž letos nastoupil do šampionátu s vozem č. 24 Dallara Chevrolet. “Opravdu to nebyl jen jeden důvod, proč jsem opustil závodění, ale ukončil jsem něco, co trvalo dost dlouho a bylo to z mého vlastního rozhodnutí. Neviděl jsem již další smysl mého setrvání v závodech.“

“A před startem v Indy, kdy měl tým k dispozici měsíční přestávku, jsem viděl můj odcho nejlepší pro aklimatizaci nového jezdce v týmu, což bylo pro tým to nejlepší. Věřím, že moje vášeň pro závody bude i nadále pokračovat i když budu na druhé straně zdi a snad ještě mnoho let.

Takže Buhl, jenž má na svém kontě dvě vítězství a 30 top 10 finišů, odjel celkem 78 závodů IRL IndyCar Series, byl od 88. ročníku závodu 500 mil Indianapolisu nahrazen talentovaným jezdcem Felipem Giaffonem. Giaffone se do tohoto výjimečného závodu kvalifikoval na 25. pozici a závod dokončil na slušné 15. místě. Byl to dobrý vstup do sezony.

Po startu z 19. a 18. pozice na oválech v Texas Motor Speedway a Richmond International Raceway Giaffone zaznamenal další úspěch v Texasu s 11. pozicí a v Richmondu s 10. pozicí v cíli. Pozitivní výsledky byly limitovány zbytkem sezony, když Giaffone mohl odjet jen zbývajících 9 z 10 závodů. Další dobrý výsledek ho čekal v září při závodě v Chicagolandu, kdy si ze zdejšího Superspeedwaye odvezl po startu z 19. pozice skvělou 8. místo v cíli.

Felipe Giaffone sezonu zakončil na celkové 11. pozici.

“Docela vážně, byli jsme si vědomi toho, že nedokážeme vyhrát šampionát, ale jsme si jistí, že v příští sezoně můžeme zažít mnoho další menších úspěchů,“ řekl Giaffone, jenž má v IRL IndyCar již odjeto 52 závodů. “Náš tým, dobře ví, kde je potřeba věci zlepšit, stejně tak Denis a Robbie chtějí více než jen účast v šampionátu, ale také vyhrávat závody.“

“Doufejme, že můžeme pro nás čekat silný rok 2005.“

Giaffoneho očekávání se odráží v řeči Denise Reinbolda:
“Přesto, že naše sezona probíhala v černo bílých barvách, jsme rádi, že jsme azžili tolik malých úspěchů, které nám dávají jistotu, že náš tým bude ještě lepší. Značně jsme zlepšili pit stopy a kromě závodu v Kalifornii jsme dokončili všechny zbývající závody.“

“Nakonec, se ale těšíme na zlepšené výsledky v nové sezoně 2005 a jsme rádi, že můžeme pokračovat v seriálu i v budoucnu. Ještě nikdy jsme neměli tolik sponzorů ještě před zahájením sezony, což hodláme řádně zužitkovat pro přípravu na novou sezonu…“

Foto: IRL IndyCar
Vytisknout

Diskuze: Giaffone se těší na rok 2005

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Enge, Tomáš

Britský Tracsport pokukuje po ALMS

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud