Texas 500 II: Castroneves prolomil smůlu

Daniel Šupa, 17. října 2004, 22:38 Google+

Helio Castroneves konečně proměnil svoje 4. Pole position v řadě ve vysněné vítězství.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Castroneves, Helio

Castroneves, Helio | foto: Marlboro Team Penske

Sdílejte článek

Po 13 kolech žluté fáze, následující po kolizi Franchittiho s Barronem, se jezdci stáje Penske podařilo dvě kola před cílem při restartu udržet vedení a po jejich absolvování prolétnout cílem s náskokem 3732 desetitisícin vteřiny před dvojicí týmu AGR. Druhý skončil letošní šampion Kanaan a třetím místem si Wheldon zajistil titul vicemistra seriálu IRL.

„Vítězství v posledním závodě sezony samozřejmě přináší důležitý impuls do roku 2005,“ prohlásil v cíli přešťastný Castroneves, jenž vedl startovní pole po 104 kol. „Toyota pracovala velice tvrdě, nejde jen o poslední závod, ale o celou sezonu. Dobrá zpráva je, že do té příští jdeme s vítězstvím.“

Za touto trojicí skončili Meira a Fernandez. Loňský šampion Dixon nebyl určitě se svojí letošní sezonou spokojený, dnes skončil až na šestém místě. Tomáš Enge druhý závod IRL dokončil a svoji Dallaru dovezl do cíle na posledním 13. místě.

Šampionem se už předčasně stal Tony Kanaan, jehož přijela do Texasu podpořit maminka, která je na syna velice hrdá a sám pilot zavzpomínal na jeho předčasně zesnulého otce, jehož poslední slova po prohrané bitvě s rakovinou radila synovi držet se závodních vozů.

Dan Wheldon dnes porazil Buddyho Rice, jenž odstoupil pro problémy s elektronikou již ve 42. kole a zajistil si titul vicemistra. Nutno podotknout, že se tak stalo ve druhé sezoně jeho působení v IRL. Třetí celkově skončil Rice, následován Castronevesem a Fernandezem. „Doufám, že příští rok bude titul už můj, neboť jsem velmi netrpělivý,“ prohlásil rychlý a nedočkavý Wheldon.

Vytisknout

Diskuze: Texas 500 II: Castroneves prolomil smůlu

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Kaffer - Herbert

Laguna Seca: Audi triumfovalo v dešti a tmě

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud