Monza: Seriál se loučil dramatickým koncem

Daniel Šupa, 12. září 2004, 09:48 Google+

Liuzzi ukončil sezonu ve velkém stylu. Rychlý okruh vyhovoval i Engemu a výsledkem je zasloužené 2. místo.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Liuzzi, Vitantonio

Liuzzi, Vitantonio | foto: Red Bull Junior

Sdílejte článek

Na okruhu Monza se dějiny tohoto šampionátu završily v dramatickém a divácky přitažlivém závodě plném vzájemných soubojů, úspěšných i neúspěšných manévrů, kouře od pneumatik i kolizí.

Nejlépe vyšel start vítězi včerejší kvalifikace Liuzzimu, jenž získal ihned malý náskok před zbytkem startovního pole. Lopez se protáhl na druhé místo před Gianmariu při souboji v průběhu prvního kola. Tomáš Enge vybojoval pozici na dvojce týmu Arden Doornbosovi.

Ve druhé zatáčce prvního kola spolu kolidovali Enrico Toccacelo z týmu BCN a debutant Michele Rugolo startující za stáj Durango.Matteo Grassotto šel díky jejich kolizi do hodin a odstoupil ze závodu ve druhém kole.

Jose Maria Lopez nezvládl svoji Lolu v zatáčce Ascari, ale po nárazu vystoupil z vozu nezraněn a bez pomoci komisařů. Po pěti kolech měl Liuzzi náskok 5 vteřin a získával tak na v tu chvíli druhého Gianmariu sekundu na kolo. Pilot Astromegy poněkud brzdil své soupeře a rozdíly mezi jezdci mezi 2. a 6. místem byly velmi malé.

Viso sice tvrdě a úspěšně zaútočil na Hooydonka a Friesachera, ale poté co na konci cílové rovinky přeskočil obrubníky, dostal penalizaci průjezdu boxy. Guerrieri dokázal překonat Tomášova týmového kolegu Schmidta a posunul se na 4. místo.

Tomáš Enge se dostal do vedení ve 14. kole, kdy zamířil do boxů Liuzzi i Gianmaria. Ital Gianmaria se však v boxech zdržel o něco déle, než bylo v tu chvíli potřeba a Tomáš Enge se svojí zastávkou v dalším kole dostal již na druhou pozici za vedoucího Liuzziho.

Brzká zastávka v boxech Doornbosovi vynesla třetí pozici a Tony Schmidt jezdil na 4. místě. Gianmaria klesl díky nevydařenému pitstopu až na pátou pozici.

V 17. kole demonstroval Liuzzi svoji sílu a zajel nejrychlejší kolo. Ještě rychlejšího ale dosáhl těsně před koncem závodu. O dvě kola později, v 19. kole, se v zatáčce Lesmo střetli Friesacher a Monfardini. Oba ze závodu odstoupili.

S blížícím se koncem závodu vystupňoval Gianmaria tlak na Schmidta, jenž ve 23. kole kapituloval ve druhé šikaně. Němcovy chyby v Ascari o dvě kola později využil i Guerrieri. Schmidtova tragická anabáze však ještě neskončila. V posledním kole nezvládl řízení a v poslední zatáčce okruhu, slavné a rychlé Parabolice, ukončil závod ve štěrku.

Vytisknout

Diskuze: Monza: Seriál se loučil dramatickým koncem

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

bourdais, sébastien

Bourdais po sobotním triumfu opět na koni

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud