Bourdais vyhrál i druhou kvalifikaci

ar1, 29. srpna 2004, 11:27 Google+

Legendární okruh v Montrealu byl v 70. a 80. letech spojován s tzv. létajícími Francouzi, kterými byli Lafleur, Richard a Cournoyed. Nyní se k této tradici připojuje i Bourdais.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
bourdais, sébastien

bourdais, sébastien | foto: Photo by Michael Kim/LAT Photographic

Sdílejte článek

Konečném pořadí byl Baourdais necelé čtyři desetiny rychlejší než druhý jezdec v pořadí A.J. Allmendinger. Toho navíc Bourdais překonal heroickým výkonem v posledním měřeném kole kvalifikace. Druhý Allmendinger zajel čas 1:20,272s, což značí průměrnou rychlost 121,492 m/h. Allmendinger měl do poslední chvíle šanci na první Pole-position, protože do posledního kola vedl startovní pole s časem lepším o 0,002s. Bohužel mu to ale nevyšlo ke spokojenosti Bourdaise.

Bourdais prakticky zajel nejrychlejší čas druhé kvalifikace tím, že projel startovní čáru deset sekund před odmávnutím konce kvalifikace. Jeho čas se ale ještě musel počítat. Vyhrál tak již šesté pole letošní sezony a třetí v řadě.

Zatím nejvyšší počet Pole-position měl v novodobé historii Danny Sullivan, jenž v roce 1988 vybojoval devět PP za sezonu.

Mladý Kaliforňan, A.J. Allmendinger vybojoval alespoň jeho první start z první řady. Zatím má za sebou deset startů. Svůj nejrychlejší čas zajel ve 13. kole, pak zajel do boxů. Bourdaiseho boj sledoval z pit lane.

Boj o Pole-position doplnil veterán seriálu Mario Dominguez. Svým časem si zajistil pro závod třetí startovní pozici. Bruno Junqueira skončil o 0,142s zpět za Dominguezem na páté pozici. Junqueira využil podobné taktiky jako Bourdais, když vyjel v závěru kvalifikace na trať se záměrem zajet Pole. Jemu však lán nevyšel. V jedné ze zatáček mu došlo palivo.

Kanaďanovi Paulu Tracymu se stopky měřeného času zastavili na 1:20,803s. Čímž si vyjel pátou pozici na startu nedělního závodu.

Foto: Michael Kim/LAT Photographic

Vytisknout

Diskuze: Bourdais vyhrál i druhou kvalifikaci

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Doornbos, Robert

Belgie: Doornbos vyhrál, Enge těsně před bednou

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud