Bourdais vyhrál v Montrealu první kvalifikaci

ar1, 28. srpna 2004, 01:36 Google+

Sebastien Bourdais s vozem Lola Ford-Cosworth týmu Newman/Haas Racing vyhrál první kvalifikaci na nedělní Molson Indy Montreal.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
bourdais, sébastien

bourdais, sébastien | foto: Photo by Michael Levitt, USA LAT Photographic

Sdílejte článek

Současný vedoucí jezdec seriálu The Bridgestone Presents The Champ Car World Series Powered by Ford přidal další bod k jeho stále rostoucímu bodovému náskoku před ostatními jezdci. Zajel zatím nejrychlejší čas závodního víkendu s hodnotou 1:21,695s při průměrné rychlosti 119,376 m/h. Toto prvenství mu zajišťuje již po osmé v letošní sezoně start z první řady. Díky vítězství v 1. kvalifikaci si zvýšil bodové konto na 57 bodů.

Bourdais se dostal do vedení v posledních 10ti minutách kvalifikace a nejrychlejší kolo zajel v sedmi z jeho patnácti odjetých kol. Bourdais skončil necelou desetinu před loňským držitelem Pole position Alexem Taglianim, jenž zajel o 0,096s pomaleji.

Své úsilí v boji o pole-position musel po nehodě pět minut před koncem kvalifikace opustit Mario Dominguez. Díky nehodě byla kvalifikace zkrácena o již zmíněných pět minut.

Letošní největší konkurent Bourdaise a jeho týmový kolega Bruno Junqueira zajel čtvrtý kvalifikační čas. Tracy, obhájce titulu zaznamenal překvapivě až sedmý kvalifikační čas, s nímž ztratil na vedoucího Bourdaise necelou sekundu.

Foto: Michael Levitt, USA LAT Photographic

Vytisknout

Diskuze: Bourdais vyhrál v Montrealu první kvalifikaci

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Tagliani, Alex

Tagliani převzal kanadskou štafetu

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud