Kanaan z Wheldonem v Pikes Peak z první řady

ar1, 22. srpna 2004, 13:21 Google+

Silný déšť překazil již druhým rokem konání MBNA kvalifikace na závod v Hondy Indy 225 na mílovém ovále v Pikes Peak International Raceway.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Kanaan, Tony

Kanaan, Tony | foto: Ron McQueeney/IRL

Sdílejte článek

To je důvod k tomu, že se u každému jezdci pro postavení na startu započítal jeho lepší čas z 1. a 2. tréninku. Oba tréninky se jely v sobotu, 1. dopoledne a 2. odpoledne. Díky tomu v první řadě dnes, tedy v neděli při závodu Honda Indy 225 stanou vedoucí jezdec průběžného pořadí Tony Kanaan (Dallara Honda – Andretti Green Racing) a jeho týmový kolega a třetí jezdec průběžného pořadí Dan Wheldon.

Kanaan, jenž letos zajel „jen“ jedno MBNA Pole, v Pikes Peak zajel nejrychleji s průměrnou rychlostí 174,311 mil za hodinu. Wheldon zajel průměrnou rychlost 173,586 mil za hodinu. Všichni jezdci budou mít ještě dnes k dispozici 30 minutový poslední trénink, jehož bude následovat již závod.

Andretti Green Racing, jediný tým, jenž má v seriálu čtyři vozy, pracoval na každém vozu pro ovál v Pikes Peak zvlášť. To znamená, že každý jezdec bude mít jiné nastavení, což bude zajímavé pro srovnání v cíli.

Wheldon tak odstartuje od letošního závodu v Indianapolisu z nejlepší pozice. Letos se mu povedlo zajet již dvě MBNA Pole. Jejich týmový klegové Dario Franchitti a Bryan Herta budou startovat ze čtvrté a šesté pozice.

„Auto je skvělé,“ řekl Wheldon. „Myslím, že je již možné poznat rozdíly mezi jezdci, jenž mají ambice vyhrát šampionát. Všichni budeme pracovat nadále na vývoji a snažit se dostat techniku co nejdále.“

„Pikes Peak je velmi náročná trať, ale přitom velmi rád se sem vracím.“

Vitor Meira s vozem Panoz G Force Honda týmu Rahal zajel třetí nejrychlejší čas a bude sdílet s Dariem Franchittim druhou řadu. Helio Castroneves obsadí společně s Hertou třetí řadu.

Buddy Rice, jenž ztrácí na vedoucího Tonyho Kanaana jen 50 bodů, odstartuje do dnešního závodu až z jedenácté pozice.

Nováček seriálu Kosuke Matsuura z týmu Super Aguri Fernandez Racing odstartuje do závodu z poslední pozice, přestože jeho čas by za normálních okolností stačil na 14. pozici. V sobotním odpoledním tréninku zavinil havárii, díky níž rozbil svůj vůz při těžké srážce se zdí ve 3. a 4. zatáčce. Musel být dokonce prohlédnut zdravotníky v Medical Centre.

Foto: IMS Photo Ron McQueeney



Vytisknout

Diskuze: Kanaan z Wheldonem v Pikes Peak z první řady

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Biela, Frank

Dunlop je partnerem DTM již 20 let

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud