Nashville: Kanaan vítězstvím v Nashvillu posílil své vedení

ar1, 18. července 2004, 14:05 Google+

Tony Kanaan vedl seriál IRL IndyCar na body ve stejnou dobu loni, letos po včerejším vítězství v Nashville je ve stejné situaci, moudřejší s ambicemi si nenechat ukrást titul.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Kanaan, Tony

Kanaan, Tony | foto: Ron McQueeney/IRL

Sdílejte článek

Kananovo vítězství o 0,3755 sekundy před druhým Samem Hornishem juniorem v sobotním závodě Firestone Indy 200 na ovále v Nashville Superepeedway posílilo jeho vedení na body v průběžném hodnocení jezdců. Kanaan vstoupil do závodu v Nashvillu s 28 bodovým náskokem před svým týmovým kolegou Danem Wheldonem a závodiště opustil s rozdílem 325-264 bodů.

Podobně jako Sam Hornish jr. v roce 2001 vedl v polovině sezony seriál, tak i Kanaan je na tom nyní stejně. Firestone Indy 200 byla jeho třetím vítězstvím letošní sezony a také se umístil v každém z osmy závodů do TOP 10. Kanaan, jenž loni skončil celkově čtvrtý, je si vědom toho, jak rychle lze v tomto šampionátu sestoupit na nižší pozice.

„Aby jste vyhráli šampionát, musíte vyhrát více závodů, než ostatní jezdci,“ řekl Kanaan, jenž má jedno vítězství a 12x TOP 10 výsledků v sezoně 2003. „To byla naše slabá stránka v loňském roce, šampionát je ještě daleko k cíly, tzn., že vše je možné ještě ztratit v jediném víkendu. Nyní musím myslet na to, abych zajel dobře v každém dalším závodním víkendu.“

Kanaan, jenž startoval do závodu z páté pozice, předjel svého kolegy Wheldona v kole 182, po restartu závodu. Kanaan se také dobře rozjel po restartu v kole 187. Tehdy byla žlutá fáze na tři kola. Tobylo dobré, protože Wheldon po nějakou dobu ještě trochu zdržel Sama Hornishe jr. za svými zadními koly společně s Heliem Castronevesem až k cílové vlajce.

„Byl jsem si vědom toho, že mám velmi dobrý vůz,“ řekl Kanaan. „Uprostřed závodu, jsem nezachytil restart a spadl jsem zpět. Bylo obtížné se znovu vrátit na pozici. V tuto chvíli jsem se rozhodl soustředit se na závěr a skončit do prvních tří pozic.“

„Ke konci závodu, měl asi Sam dost silné auto. Věděl jsem to, protože Sam byl jediným jezdcem, který závodil po celý závod. Ale vyhrál jsem Nashville. Nechtěl jsem to vzdát v posledním kole. Udělali jsem dobrou práci.“

Sam Hornish jr., jenž startoval z deváté pozice na startu s vozem Marlboro Penske (Dallara Toyota), v šestém kole vybojoval pět pozic. Jezdil za druhým vítězem pole-position Buddym Ricem, když na trati byla vydána již 4. žlutá vlajka závodu (162. kolo). Hornish spadl na 3. pozici a pak předjel Wheldona.

Townsend Bell při svém druhém startu s vozem č. 2 Panther Racingu dokončil závod na skvělé páté pozici.

Již příští týden se pojede závod na ovále The Milwaukee Mile.

Vytisknout

Diskuze: Nashville: Kanaan vítězstvím v Nashvillu posílil své vedení

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Enge, Tomáš

Třídě GT v Sonomě vévodil Dumas

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud