Enge zajel v Monaku osmý čas

Liuzzi, Vitantonio

Liuzzi, Vitantonio | foto: Arden Motorsport

Tomáš Enge z týmu ma-con Dark Dog Charouz odstartuje v Monaku ze čtvrté řady, v dnešní kvalifikaci na třetí závod Mezinárodního šampionátu FIA F3000 zajel osmý čas. Týmový kolega Tony Schmidt zajel 17. čas.

Páteční program zahájil volný trénink, ve kterém zajel český jezdec druhý čas za vítězem letošních dvou závodů Vitantoniem Liuzzim, na kterého ztratil tři desetiny sekundy. V kvalifikaci měl Enge problém najít volnou trať a v její polovině dostal smyk, po kterém pro něj kvalifikace skončila. Do první řady se stejně jako v minulých dvou závodech postaví dvojice Liuzzi, Enrico Toccacelo.

Tomáš Enge: „Pochopitelně jsem na sebe trochu naštvaný, protože jsem mířil výše. Vůz se ve volném tréninku choval dobře a určitě jsem měli na umístění v prvních dvou řadách. V kvalifikaci jsem bohužel neměl štěstí na volné kolo a zhruba v její polovině jsem byl příliš rychlý v prvním esíčku u bazénu a poškodil levou zadní část vozu. V té době jsem už měl poslední sadu pneumatik a riskoval. Podobně ale dopadli i další soupeři. Je to škoda, protože závod bude vzhledem ke startu ze čtvrté řady výrazně těžší. Velkou roli bude hrát start a poté strategie, která se bude muset optimalizovat podle aktuálního vývoje na trati. Bude to dlouhý a těžký závod, ve kterém se může stát cokoliv, budu se snažit využít jakoukoliv příležitost k posunu vpřed.“

BPA sport marketing, a.s.
www.tomas-enge.cz

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu