Red Bull - preview

Karel Bařina, 22. dubna 2004, 00:58 Google+

Velké ceně San Marina F1 bude o víkendu v Imole předcházet úvodní podnik Mezinárodního mistrovství světa Formule 3000.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor

Sdílejte článek

Mezi piloty F3000 se na startu objeví i Vitantonio Liuzzi a Mathias Lauda od Red Bullu. Oba mají pro letošní sezónu jiný cíl.

Třiadvacetiletý Liuzzi byl italským motokárovým šampionem v roce 2001. V F3000 jej čeká teprve druhá sezóna, ale patří mezi jasné favority. Loni vybojoval svoji první pole-position a v celkovém pořadí obsadil 4. místo. V předsezónních testech byl vždy mezi prvními.

"Samozřejmě mám pro tento rok jasný cíl - titul!" oznamuje sebevědomý Liuzzi. "Účastníte-li se tohoto šampionátu podruhé, jednoznačně se musíte ucházet o titul. Mám silné soupeře - Engeho, Toccacella, Friesachera. Ale stále doufám, že budu schopen zvítězit. A chci ukázat nejlepší výsledek hned v Imole!"

Rakušana Mathiase Laudu čeká v F3000 první sezóna. Po oficiálních testech byl Lauda optimistický. V prvním závodě by se rád vešel do první šestice:

"Cítím se v novém autě pohodlně a očekávám letos několik dobrých umístění. Doufám, že budu schopen jezdit tak dlouhé závody. Na své fyzičce jsem hodně pracoval. V Imole bych se rád dostal do TOP-6."

Foto: archiv
Vytisknout

Diskuze: Red Bull - preview

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Allmendinger, A.J.

Ford uklidňuje situaci

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud