Junqueira vyhrál první kvalifikaci

ar1, 17. dubna 2004, 05:45 Google+

Bruno Junqueira vstoupil do první kvalifikace nové sezony ve skvělém stylu. Vyhrál pomyslné Pole position a trumfnul úřadujícího šampióna Tracyho. Konečně.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Junqueira, Bruno

Junqueira, Bruno | foto: Photo by Gavin Lawrence/LAT Photo

Sdílejte článek

V letošním roce by rád Brazilec vzal svoji šanci pevně do rukou, protože loni v posledním závodě havaroval a v těch předešlých měl spíše smůlu. Tím mu unikl také zisk prestižního poháru Vanderbilt Cup.

Junqueira tak získal svůj první bod sezony. Jeho čas se zastavila hodnotě 1m08,913s, což znamená průměrnou rychlost 102,808 m/h. Tento výsledek garantuje Junqueirovi start v neděli z první řady a tento jeden bod.

Junqueira tak atakoval svého rivala Paula Tracyho, jenž obhajuje loňský titul mistra ChampCar 2003. Ten skončil v kvalifikaci na druhé pozici.

Třetí a poslední pódiové umístění v první kvalifikaci patří Alexu Taglianimu z týmu Rocketsports, jenž letos pojede s vozem Lola Ford-Cosworth.

Skvěle se také dařilo Mario Dominguezovi s vozem týmu Herdez Competition, jenž na vítěze ztratil jen půl sekundy. Dominguez zajel svůj nejrychlejší čas až po výměně setu pneumatik. Dominguezův nový týmový kolega Američan Ryan Hunter-Reay obsadili tedy čtvrtou a pátou pozici. To je fantastický výsledek pro tým.

Šestý skončil Patrick Carpentier, další ze tří jezdců týmu Forsytie Championship Racing a na sedmé pozici je první nováček letošní sezona A.J. Allmendinger s vozem Lola Ford-Cosworth týmu RuSport. Tuto kvalifikaci zajel skvěle, jeho týmový kolega Michel Jourdain Jr skončil až na 12. pozici se sekundovou ztrátou na tohoto mladého Američana.

Další nováček Justin Wilson zajel se svým Reynardem týmu Mi.Jack Conquest Racing dvanáctý čas.

Photo by Michael Kim/LAT Photographic

Vytisknout

Diskuze: Junqueira vyhrál první kvalifikaci

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Wheldon, Dan

Dan Wheldon odstartuje z Pole position

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud