Enge bude jezdit seriál Champ Car

ar1, 9. března 2004, 02:07 Google+

Včera Česká tisková kancelář vydala zprávu, která tvrdí, že Tomáš Enge vstoupí do seriálu CART.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor

Sdílejte článek

Přestože podle BPA sport marketing, a.s. byla kariéra Tomáše Engeho pro letošní rok zaměřena zejména na seriál Mistrovství České republiky v rallye za tým Styllex, nestane se tomu tak. Údajně tuto spolupráci měl vypovědět sám Tomáš Hrdinka, majitel týmu.

K výpovědi smlouvy Hrdinka dodal: "Trochu jsme s touto možností počítali. Ve smlouvě byla klauzule, že do určitého data může být vypovězena, což se také stalo," uvedl Hrdinka, který se rozhodl, že místo Engeho bude jezdit sám. "Na sto procent odjedu celou letošní sezonu. Na příští budeme hledat jiného jezdce," řekl.

Internetová stránka www.racebyrace.com spojuje angažmá českého jezdce s týmem Emersona Fittipaldiho (Fitipaldi Racing) a nebo Dale Coyne Racing.

Myslím, že srdce českého fanouška zaplesá, až se tato zpráva potvrdí, protože Tomáš na okruhy patří. Má zde své místo a rozhodně má na to aby tento šampionát, pokud bude mít dobře připravené auto, vyhrál.

Spekulace na postup třeba do Formule 1 ze seriálu Champ Car se velmi liší. Seriál prožívá svoji velkou krizi. Rozhodně však je z tohoto seriálu velmi blézko do další velké americké série a to IRL IndyCar. Zde by Tomáš, jak se u nás říká, mohl udělat díru do světa, alespoň do toho amerického. Odsud někdy vedou cestičky do F1, jako například v případě Jacquese Villeneuva, Michaela Andrettiho, Juana Pabla Montyoi a nebo naposledy Cristiana da Matty. Americké seriály jsou již dnes uznávané disciplíny motoristického sportu, dokonce FIA se před několika měsíci snažila tyto seriály dostat pod svoji nadvládu. To se však nepovedlo a vše zůstalo při starém.

"Momentálně vše dolaďujeme a vše oficiálně oznámíme pravděpodobně v úterý," uvedl Charouz. Z jeho slov se však dalo vytušit, že spolupráce se Stylexem byla ukončena z iniciativy rallyeového týmu. "Mojí prací je, aby Tomáš něco jezdil, a na tom pracuji," řekl pouze. Před nedávnem ale český jezdec testoval i monopost formule 3000 týmu Ma-Con a jen nepřízeň počasí zhatila jeho zkoušku u stáje Super Nova.


Využito úryvků ze zprávy ČTK + originál
Vytisknout

Diskuze: Enge bude jezdit seriál Champ Car

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Michael Keohane jedná s Dalem Coynem - anotační foto

Michael Keohane jedná s Dalem Coynem

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud