Homestead: Hornish jr. v posledním kole vybojoval své vítězství

ar1, 1. března 2004, 02:42 Google+

Vítězné duo červenobílých vozů protnulo cílovou pásku úvodního závodu sezony 2004 na první a druhé pozici s minimálním rozdílem.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Hornish jr., Sam

Hornish jr., Sam | foto: Ron McQueeney/IRL

Sdílejte článek

Ne nadarmo se říká, že když jsou mezi jezdci minimální rozdíly, bratrství a kamarádství jde stranou. To se potvrdilo i v zahajovacím podniku nové sezony IRL IndyCar series, kde na délku auta vyhrál před svým týmovým kolegou Heliem Castronevesem nováček týmu Marlboro Penske a jinak ostřílený dvojnásobný šampión Sam Hornish jr.

Hornish jr. tak svému kolegovi vypálil rybník podobně jako loni Gil de Ferran, i když to se mezi nimi jednalo o druhou a třetí pozici. Castronevesovi se tak ani letos nepodařilo zde pokořit svoji smůlu na týmové kolegy.

Přitom Hornish jr. na Castronevesovi získal nepatrný náskok 0,0698s v mezi zatáčkami č. 1 a č. 2.

Třetí do cíle dojel loňský nejlepší nováček roku Dan Wheldon s vozem č. 26 Dallara Honda týmu Andretti Green Racing, následován Japoncem Torou Takagim (Mo Nunn Racing) a Tomasem Scheckterem (Penzoil Panther Racing).

“Byl to vzrušující závod,“ prohlásil Hornish, jenž zde v Homesteadu ze čtyř startů třikrát vyhrál. ”Mnoho lidí se mně před závodem ptalo, co si myslím o pozměněné trati. Říkal jsem, že jsem tíhnul ke stare trait, ale nova se mi take líbí. Je toskutečně velkolepý den, vyhrát první závod v týmu Marlboro Penske. Každý mě v týmu vřele přivítal a zajistili, abych se cítil jako doma. Jsem velmi spokojen, že se šampionát rozjel tímto způsobem. Skvělé je, že jak já tak Helio jsme obsadili první dvě příčky.”

”Věřím, byl to skvělý finiš,” řekl po závodě Castroneves, jenž vedl jezdecké pole dlouhých 85 kol po startu z desáté pozice.

Obhájce titulu šampióna roku 2003 skončil v 87 kole, kdy se mu dostalo auto do smyku po utržení zadního křídla po vjezdu do boxové uličky. První ze závodu odstoupil nováček Mark Taylor, jenž ve 39 kole narazil v zatáčce č. 3 do bariéry. Také Dario Franchitti a Alex Barron museli po kolizi s bariérou odstoupit ze závodu. Naštěstí se nikdo nezranil.

Vítěz kvalifikace Buddy Rice dokázal v závodě vést úvodních 35 kol. nakonec však skončil až sedmý, což se dá považovat za jeho i týmový úspěch (Team Rahal).

Nyní se seriál přestěhuje na 1 mílový ovál ve Phoenix International Raceway, kde se 21. března uskuteční Copper World Indy 200.


Vytisknout

Diskuze: Homestead: Hornish jr. v posledním kole vybojoval své vítězství

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Sam Hancock cestou Justina Wilsona - anotační foto

Sam Hancock cestou Justina Wilsona

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud