Komentář: Myslí Graham Rahal na zadní vrátka?

iM3, 4. března 2010, 17:01 Google+

Zatímco týmy balí veškeré vybavení a posílají ho letadlem do Brazílie, Graham Rahal sedí doma bez angažmá. Šanci nastoupit do letošní sezóny měl, ale odmítl ji. Počítá Rahal s něčím, co zatím nevidíme?

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rahal, Graham

Rahal, Graham | foto: IndyCar Media

Sdílejte článek

Graham Rahal přišel o sedačku v týmu Newman Haas Lanigan Racing, neboť hlavní sponzor McDonald´s odešel. Mezitím Dale Coyne oznámil nového partnera v podobě americké skautské organizace a po odchodu Justina Wilsona začal jednat s Rahalem, jenž by do portfolia hlavního sponzora díky svému věku výborně zapadl.

Jenže jednání uvízla na mrtvém bodě, Coyne požadoval dvouletý kontrakt zatímco Rahal chtěl v týmu závodit pouze jeden rok. Z dohody nakonec sešlo, Coyne zkouší jiné jezdce, Rahal hledá uplatnění v jiném týmu, ale s největší pravděpodobností se do kategorie pravidelně startujících jezdců nezařadí.

Proč Rahal odmítl dvouletou smlouvu? Má tajné plány? Shrňme si základní fakta:

- Rahal a sponzoři
Graham Rahal uvedl, že se sháněním sponzorů má na letošní rok problémy, ale pro rok 2011 drží „něco hmatatelného“.

- Target Chip Ganassi Racing
Poté co vyplynulo, že Rahal nemůže najít závodní sedačku, ozval se Chip Ganassi. Podle svých slov by Rahala klidně angažoval, ale nemá prostředky, aby provoz třetího vozu zaštítil.

Co nám z toho vychází? Rahal myslí na zadní kolečka, nechce se dlouhodobě upsat u průměrného týmu. Ačkoliv je rok 2011 ještě daleko, rýsuje se zajímavý scénář. Rahal chtěl u Coyna zůstat jeden rok, protože usiluje o práci u Chipa Ganassiho (případně u týmu Penske a Andretti Autosport), kam by přinesl sponzorské peníze.

Pokud bychom šli ještě dál, Rahal by mohl nahradit Scotta Dixona. Dvojnásobný šampión série IndyCar byl v průběhu loňské sezóny spojován s týmem Gila de Ferrana. Brazilec sice vlastní tým nezaložil, ale spojil síly s Luczo Dragon Racing. Právě tam by mohl zakotvit Dixon neboť LDR má velký potenciál.

Má tato hypotéza něco do sebe? Nepochybně, ale pravdu ví snad jenom Graham Rahal. Faktem zůstává, že odmítl strávit dva roky v jednom týmu. Požaduje pouze jednu sezónu, což není vzhledem k požadavkům sponzorů příliš šťastný postup. Uvidíme jestli Rahal nastoupí alespoň do jedno závodu letošní sezóny, snad bychom se měli dočkat na Indianapolis 500, kde dostává šanci mnoho jezdců. Doufat v to, že jeho otec Bobby Rahal a David Letterman seženou peníze na dlouhodobé obnovení týmu je naivní.
Vytisknout

Diskuze: Komentář: Myslí Graham Rahal na zadní vrátka?

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Enge/Turner

Tým Young Driver AMR absolvoval test v Nogaru

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud