Simona de Silvestro pojede celou sezónu

iM3, 2. března 2010, 17:32 Google+

Ačkoliv se před sezónou objevily informace, že de Silvestro a další nezkušení nováčci nebudou připuštěni na závody na oválech v sérii IndyCar, byla celá akce zametena pod koberec. Simona de Silvestro má zelenou, rok 2010 absolvuje v týmu Stargate Worlds / HVM Racing.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
de Silvestro, Simone

de Silvestro, Simone | foto: IndyCar Media

Sdílejte článek

Jste zástupkyně něžného pohlaví a máte skvěle rozjetou kariéru závodního jezdce, nicméně nevíte kam dál? Zapomeňte na formuli 1, zkuste sérii IndyCar! Tak by se dala s nadsázkou charakterizovat šance žen usilující o profesionální závodní kariéru.

Danica Patrick, Sarah Fisher, Milka Duno, Ana Beatriz a nyní Simona de Silvestro. Pět žen mělo, má nebo bude mít zkušenosti s monoposty dallara v IndyCar. Možná se společně setkají během závodu Indianapolis 500, Duno ještě nemá nic podepsáno, ale s jejím finančním zázemím o ní určitě někdo projeví zájem.

Simona de Silvestro poprvé testovala na Sebringu, minulý týden se představila v Barber Motorsports Circuit, kde změřila síly s konkurencí. Zajela 17. nejrychlejší čas, za prvním Powerem zaostala o 1, 5 vteřiny, ale co je nejdůležitější, byla lepší než Danica Patrick a Sarah Fisher. „Loni jsem vyhrála čtyři závody, získala čtyři pole-position a skoro vyhrála titul, takže první den testů v IndyCar byl trochu divný,“ narážela de Silvestro na středeční jízdy. „Ovšem druhý den byl dobrý, začala jsem rozumět vozu.“

„Nikdy jsem nezávodila proti ženám, vždy jsem byla jediná v sérii,“ řekla de Silvestro, která byla kandidátem na loňský titul v sérii Atlantic. „Slyšela jsem, že podle Danici není důležité jakého si pohlaví, když nasadíš helmu a závodíš. Cítím to stejně, na druhou stranu chápu, že jako žena budu táhnout média.“

Simona de Silvestro si poprvé vyzkouší jízdu na oválech, zkušenosti s nimi nemá, ale věří, že to zvládne. Šanci na celý rok dostala díky svému dlouholetému manažerovi Imranu Safiullovi z Indie, jemuž se podařilo zajistit sponzorství počítačové hry Stargate Worlds na 17 závodů.

Safiulla financoval tým Fittipaldi/Dingman v ChampCar v roce 2003 a v loňské sezóně byl partnerem týmu Shane Seneviratne v sérii Atlantic. O de Silvestro se stará od roku 2006.

Ze hry vypadl Robert Doornbos, který loňskou sezónu uzavřel právě v týmu HVM Racing. Bývalý pilot formule 1 nesehnal dostatek financí, aby mohl pokračovat.
Vytisknout

Diskuze: Simona de Silvestro pojede celou sezónu

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Andretti, Marco

Andretti a Prost společně na Le Mans

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud