Smutný příběh Grahama Rahala

iM3, 25. února 2010, 07:15 Google+

Platí za jeden z největších talentů USA, při debutu v IndyCar rovnou vyhrál, je synem trojnásobného šampióna CART, přesto nemůže sehnat místo, nikdo se o něj nepere, každý tým chce totiž peníze, a ty Rahal nemá.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rahal, Graham

Rahal, Graham | foto: IndyCar Media

Sdílejte článek

Hlavní sponzor týmu Newman Haas Lanigan Racing, americký gigant rychlého občerstvení McDonald´s, celkem logicky přehodnotil priority. Má nadále sponzorovat tým v okrajovém seriálu IndyCar nebo se stát partnerem zimních olympijských her ve Vancouveru?

Jakou variantu si McDonald´s vybral snad ani nemusím zmiňovat. Z kdysi špičkového týmu NHL Racing se najednou stal tým, jenž otevírá brány pouze jezdcům s pytlem plný peněz. Nemůžeme jim to zazlívat, taková je situace.

Graham Rahal je výsledkem špatného ovzduší v IndyCar. Zatímco v NASCAR je řekněme 30 jezdců s regulérním platem a zbytek patří do kategorie platících, v IndyCar bychom jezdců s výplatními páskami napočítali kolik, šest, sedm?

Ať už může být Rahal průměrným jezdcem nebo geniálním pilotem s „darem od Boha“, v IndyCar ho nikdo bez finančního příspěvku nechce. „Každou minutou mám čím dál větší obavy,“ řekl Rahal.

Vítěz St. Peterburgu 2008 bude pravděpodobně bez práce, resp. bez práce v IndyCar. Rahal nechce zůstat doma se založenýma rukama, proto se poohlíží po NASCAR. Přestup mu nelze zazlívat, vždyť nemá na vybranou. Ačkoliv, podle dostupných informací mohl závodit za stáj Dale Coyne Racing, ale tam po něm žádali několikaletou smlouvu, to Rahal odmítnul. Po ročním působení v NASCAR by se mohl vrátit zpět do IndyCar, jak sám uvedl, na rok 2010 sponzory nemá, ale na rok 2011 zajištěn je.

Na Grahama Rahal čeká příští týden jednání s vedením NASCAR, který by mu mělo pomoci sehnat sedačku v sérii Nationwide a později snad ve Sprint Cupu.

Vytisknout

Diskuze: Smutný příběh Grahama Rahala

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Tagliani, Alex

FAZZT Race Team vynechá testy v Alabamě

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud