Překvapení, chystá se pátý návrh monopostu!

iM3, 23. února 2010, 17:13 Google+

Bruce Ashmore, Alan Mertens, Tim Wardrop. Že vám ty jména nic neříkají? Vždyť to jsou vítězové Indianapolis 500. Dobrá, přesněji řečeno, monoposty, které navrhli, projely cílem slavného závodu jako první. Nyní se trojce designérů spojila a připravuje návrh pátého monopostu pro IndyCar.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Enge, Tomáš

Enge, Tomáš | foto: IndyCar Media

Sdílejte článek

BAT projekt, pojmenovaný podle autorů, má zamotat hlavu vedení série, která musí pro rok 2012 vybrat monopost již z pěti návrhů. BAT projekt by měl spatřit světlo světa příští týden.

Pátý monopost vzniká pouhých 30 mil od oválu Indianapolis Motor Speedway. Při navrhování je kladen důraz na bezpečnost, s Ashmorem, Mertensem a Wardropem spolupracují i chirurg Terry Trammell a z IndyCar ředitel v oblasti bezpečnosti monopostů Jeff Horton a technický ředitel Les Mactaggart.

Cílem BAT projektu je kombinace vysoké bezpečnosti jezdců a agresivního stylu jízdy. Detaily mají být teprve zveřejněny, nicméně BAT projekt pokračuje v duchu svých předchůdců, chce zlepšit jízdu monopostů těsně za sebou.

Kola by měla být chráněna podobným způsobem jako u projektu Delta Wing, ovšem klasický vzhled monopostů má být zachován. Největší aerodynamický přítlak bude generován z karosérie, nikoliv z předních a zadních přítlačných křídel.

Zcela nečekaně tu máme další monopost, nyní nezbývá nic jiného, než čekat na první obrázky.

Vytisknout

Diskuze: Překvapení, chystá se pátý návrh monopostu!

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Enge, Tomáš

Team Lotus USA na startu letošní Indy 500?

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud