Takuma Sato prvním jezdcem KV Racing + VIDEO

iM3, 19. února 2010, 17:00 Google+

Stáj KV Racing Technology má prvního oficiálního jezdce pro rok 2010. Stal se jím bývalý pilot formule 1 Takuma Sato. Japonec si odbude premiéru v IndyCar už 14. března v ulicích brazilského města Sao Paulo.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor

Sdílejte článek

„Jsme nadšení z toho, že se nám povedlo uzavřít dohodu s Takumem a jeho skupinou,“ těšil se z nově podepsané smlouvy Jimmy Vasser, jenž krátce před dohodou odletěl do Japonska. „Na okruzích bude extrémně rychlý, těším se na vzájemnou spolupráci a na závody na oválech, nemám pochyby o tom, že bude od počátku rychlý,“ pokračoval šampión CART z roku 1996.

O Takumo Satovi se mluvilo hodně dlouho, nejprve ve spojení s týmem Gila de Ferrana. Brazilec však nenašel dostatečný obnos a od úmyslu založit vlastní stáj ustoupil. Ačkoliv byla automobilka Honda poskytnout pěkný balík peněz, v rámci založení týmu se jednalo o nepatrnou částku.

Sato se dostal do IndyCar právě díky Hondě, ta za ním stojí od počátku jeho kariéry a díky ní strávil ve formuli 1 několik let. Mezi jeho nejplodnější sezónu patří rok 2003, kdy v týmu B.A.R. získal 34 bodů a skončil na osmém místě konečného pořadí šampionátu.

Třiatřicetiletý Sato poprvé usedl do monopostu dallara na začátku tohoto týdne, kdy stáj KV Racing testovala s dalším kandidátem na druhou sedačku E. J. Visem. Oficiálních testu a regulérních jízd si Sato užije již příští týden na okruhu Barber Motorsports Park.

„Závody mi loni chyběly, nemohu se dočkat na novou výzvu,“ uvedl spokojený Sato. „KV Racing je pro mě tým s ohromným potencionálem. Jsem motivován bojovat o přední příčky, což mi v posledních letech scházelo.“

S týme KV Racing jedná i E. J. Viso, který má za sebou silného venezuelského sponzora. Je pravděpodobné, že Viso dostane k dispozici druhý monopost a třetí při několika příležitostech Paul Tracy. Naopak situace ohledně budoucnosti Maria Moraese halí hustá mlha.
 
Vytisknout

Diskuze: Takuma Sato prvním jezdcem KV Racing + VIDEO

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Hildebrand, JR

JR Hildebrand by mohl závodit za Dale Coyne

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud