Hotovo, FAZZT Race Team je připraven

iM3, 9. ledna 2010, 14:07 Google+

Přípravy na premiérovou sezónu stáje FAZZT Race Team jsou v plném proudu. Jediný jezdec týmu Alex Tagliani absolvoval dvoudenní testování na oválu Homestead-Miami Speedway.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Tagliani, Alex

Tagliani, Alex | foto: IndyCar Media

Sdílejte článek

Nový tým v sérii IndyCar se začal formovat v závěru loňské sezóny, materiál byl odkoupen od stáje Roth Racing. Od té doby každý člen týmu usilovně pracoval, aby bylo veškeré zázemí do konce roku připraveno. Postup prací mohli fanoušci sledovat na oficiálních stránkách týmu.

Alex Tagliani se posadil do monopostu 6. ledna, absolvoval krátkou sérii testů, následujícího dne vyjel na dráhu znovu. „Jsem na všechny nesmírně hrdý, práci jsme zvládli za velmi krátkou dobu,“ uvedl spokojeně spolumajitel týmu Andre Azzi.

Tagliani testoval bílý monopost ještě bez loga hlavního sponzora na kombinované dráze. Hlavní sponzor Honda Canada se představí 14. ledna na mezinárodní automobilové výstavě v Montrealu.
Ačkoliv tým sídlí v Indianapolis, jde z drtivé většiny o kanadskou organizaci. „Jsem hrdý na to, že jako kanadský tým budeme bojovat proti velkým hochům,“ pokračoval Azzi.

„Sen se stal skutečností,“ hýřil štěstím 37letý Alex Tagliani, jenž je spoluzakladatelem týmu. „Jako závodník si nemůžete přát lepší pozici. Dlouhodobá smlouva s týmem je něco, co jsem chtěl po celou kariéru. Užívám si zde každou vteřinu.“

Další testování je naplánováno na 18.-20. leden na okruhu Sebring. Poté se FAZZT Race Team přesune do Alabamy na okruh Barber Motorsports Park, kde proběhne první oficiální test série IndyCar.

Vytisknout

Diskuze: Hotovo, FAZZT Race Team je připraven

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Franchitti, Dario

Novinka v IndyCar: plnou parou vzad

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud