Krása automobilů stock car? Ženy za volantem

iM3, 16. prosince 2009, 16:42 Google+

Série NASCAR je rozčleněna na tři kategorie, hlavní Sprint Cup doplňuje juniorka Nationwide, třetí kategorií jsou závody pick-upů Craftsman série. Pak existuje série ARCA, která pod hlavičku NASCAR nespadá, ale je výbornou startovní pozicí do vyšších úrovní. Tuto cestu možná zvolí Leilani Münter.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Münter, Leilani

Münter, Leilani | foto: Wikipedie

Sdílejte článek

Tento víkend proběhnou testy série ARCA na oválu v Daytoně. Zde se představí i Danica Patrick (informovali jsme zde: Danica Patrick bude závodit v NASCAR) a nedávno potvrzená Milka Duno (I Milka Duno chce závodit v NASCAR). Třetí zástupkyní něžného pohlaví se stane Leilani Münter.

Münter je napůl závodnicí a napůl ochránkyní životního prostředí (kombinace vskutku zajímavá). Představila se v několika závodech série ARCA a IndyLights. Při debutu na Indianapolis v sérii IndyLights v roce 2007 si počínala nadmíru dobře, dokonce i čtyřnásobný vítěz Indy 500 Rick Mears na ni pěl chválu.

Co čert nechtěl, kariéru musela na čas přerušit - neměla za sebou dostatek sponzorů, kteří by ji pomohly najít stálou sedačku. Letos se na ní usmálo štěstí, zaopatřila ji společnost NextEra Energy, která v Severní Americe produkuje více než 6 000 megawattů z větrných elektráren, 360 megawattů z vodních elektráren a 300 megawattů ze solární energie.

Leilani Münter absolvuje třídenní testování s týmem Marka Gibsona, na dráze se bude moci poměřovat s Dunou a především s Patrick. Třiatřicetiletá závodnice doufá, že rozšíří partnerství s Mark Gibson Racing alespoň na deset závodů v roce 2010. „Chceme společně vyhrávat závody,“ stanovila si Münter hodně vysokou laťku.

„Tvrdě pracujeme na tom, aby byl vůz připraven. Jde o stejný automobil, který letos dojel v Daytoně na pátém místě,“ řekl Mark Gibson.

Vytisknout

Diskuze: Krása automobilů stock car? Ženy za volantem

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Redukce závodního programu Indianapolis 500 - anotační foto

Redukce závodního programu Indianapolis 500

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud