Bude Simona de Silvestro čtvrtou ženou v IRL?

iM3, 8. prosince 2009, 19:06 Google+

Simona de Silvestro ze Švýcarska usedne do závodního monopostu Dallara a s týmem HVM absolvuje testování na letištním okruhu Sebring International Raceway. Testování probíhá dnes a bude pokračovat i zítra.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
de Silvestro, Simone

de Silvestro, Simone | foto: Atlantic Championship

Sdílejte článek

Simona de Silvestro závodila v letošním roce v sérii Atlantic, získala čtyři vítězství a do posledního závodu vstupovala jako kandidátka na titul. Nakonec však skončila třetí.

Testování proběhne ve spolupráci s týmem Stargate Worlds, jehož barvy hájila právě v sérii Atlantic. „Simona předvedla vynikající výkony, určitě by měla v IndyCar budoucnost,“ uvedl šéf stáje HVM Racing Keith Wiggins. „Testování v Sebringu nám ukáže, zda-li existuje potenciál na budoucí spolupráci s ní a týmem Stargate Worlds,“ pokračoval Wiggins.

S týmem HVM Racing má podepsaný kontrakt Robert Doornbos. Wiggins šanci nasazování druhého vozu nebrání, ovšem musel by se do něj posadit finančně zabezpečený jezdec, který by provoz monopostu částečně pokryl.

Existuje i možnost vstupu Stargate Worlds do IndyCar. Vedení stáje tuto alternativu zvažuje, ale prozatím je potencionální vstup ve hvězdách. Podobných „vstupů“ do série jsme se mohli v průběhu sezóny dočíst nespočetněkrát. Nicméně faktem zůstává, že mezi nováčky se připravuje akorát tým FAZZT Racing s Alexem Taglianim. Po Gilu de Ferranovi, jenž avizoval přesun z ALMS do IndyCar, zůstalo ticho po pěšině.
Vytisknout

Diskuze: Bude Simona de Silvestro čtvrtou ženou v IRL?

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Viso, Ernesto

E. J. Viso otestuje záludnosti okruhu Sebring

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud