Potvrzeno: Roger Penske nasadí tři vozy

iM3, 20. listopadu 2009, 17:21 Google+

Předem avizované se stalo skutečností, Will Power nastoupí do příští sezóny série IndyCar a zúčastní se všech závodů. Ve své podstatě bylo jasné, že Power zůstane u Rogera Penskeho, který pro něj nasadí třetí vůz. Otázkou bylo, kde sehnat peníze?

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Power, Will

Power, Will | foto: IndyCar Media

Sdílejte článek

Spekulovalo se, že provoz třetího vozu zaštítí Penskeho společnost pronajímající nákladní vozy, tak tomu bylo v několika závodech loňské sezóny.

Nicméně před měsícem výkonný ředitel stáje Tim Cindric uvedl, že pokračují v hledání adekvátního sponzora. Z toho vyplívalo, že žlutý monopost se sponzorem Penske Truck  neuvidíme.

Po dlouhém lobování u společnosti Verizon Wireless, která Powera sponzorovala v Long Beach a Indianapolis, mohla být vypuštěna do světa oficiální zpráva: Will Power bude třetím pilotem stáje Penske, jeho černý monopost ponese loga internetového poskytovatele Verizon Wireless.

„Sen se stal skutečností,“ shrnul krátce Power, který i při svém omezeném programu roku 2008 stačil získat pole-position a vyhrát závod. „Loňská spolupráce s týmem Penske byla nejlepším zážitkem v mé kariéře. Nemohu se dočkat na rok 2010.“

Roger Penske by neangažoval třetího jezdce, pokud by v něm neviděl obrovský talent. Podobně zareagoval i v roce 1994, kdy své vozy poskytnul hvězdnému triu Al Unser Jr., Paul Tracy a Emerson Fittipaldi. „Věříme, že vedle Ryana Briscoeho a Helia Castronevese je právoplatným kandidátem na titul,“ mluvil o Powerovi Roger Penske.

Powerovo účinkování v roce 2008 mělo vzestupnou tendenci, bohužel v Sonomě musel sezónu předčasně ukončit. Z ošklivé havárie s Nelsonem Philippem na okruhu Infineon Raceway si odnesl četné pohmožděniny a zlomené obratle. Z incidentu se stále zotavuje, ale podle jeho slov postupuje rekonvalescence rychleji než očekával. „Cítím se dobře. Nemohu uvěřit tomu, jak daleko jsem se během jednoho měsíce dostal. Nepředpokládám, že při lednovém návratu do monopostu nastane nějaký problém.“
Vytisknout

Diskuze: Potvrzeno: Roger Penske nasadí tři vozy

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Enge, Tomáš

Stahujte ročenku série IndyCar 09 v PDF

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud