Meira se vrací do kokpitu, ovšem jen testovat

iM3, 29. září 2009, 19:38 Google+

Tento týden se rozjede poslední oficiální testování před koncem sezóny. Mnoho jezdců navštíví ovál Indianapolis, jiní zavítají do dějiště závěrečného závodu roku na ovál Homestead-Miami. Do kokpitu se po pěti měsících vrátí Vitor Meira.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Meira, Vitor

Meira, Vitor | foto: IndyCar Media

Sdílejte článek

„Nejde nám o nějaké rekordy tratě, chceme začít postupně a nechat si Vitora zvykat na vůz, protože v něm neseděl hodně dlouho,“ komentoval plány šéf stáje A. J. Foyt, pro kterého Meira závodí.

Doktoři dali Brazilcovi zelenou na start v Miami, ale Foyt rozhodl jinak. Letošní sezónu dojede Hunter-Reay. Hovořilo se o druhém vozu pro Meiru, ale Foyt informoval tisk, že na provoz dalšího monopostu nemá prostředky. „Nemám lidi, kteří by se postarali o Ryana a Vitora,“ pokračoval Foyt. „Když jsem angažoval Ryana, řekl jsem mu, že zůstane až do konce sezóny, neboť jsem nevěděl, zdali bude Vitor fit. Ačkoliv může závodit, nemyslím si, že závod v Miami je pro něj to správné.“

Podle Foyta by příliš riskoval v poměru s tím, co může získat. Foyt preferuje jeho návrat se začátkem sezóny 2010 před níž má možnost důkladně testovat.

Testovací dny na Indianapolis začínají dnes a pokračují až do zítřka. Na okruhu by se měli objevit Meira, Castroneves, Franchitti, Andretti, Scheckter a Viso. Ve středu se několik týmů dostaví do Homesteadu.
Vytisknout

Diskuze: Meira se vrací do kokpitu, ovšem jen testovat

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

56

Smrž v 1. závodě v Imole osmý

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud