Briscoe vyhrává a zvyšuje náskok

iM3, 30. srpna 2009, 22:14 Google+

CHICAGOLAND – ZÁVOD; Ryan Briscoe výrazně poodskočil v průběžném pořadí šampionátu a je blíže k titulu. Opravdu těsný finišem si dojel pro důležité prvenství v sezóně, Scotta Dixona porazil o 0.0077 vteřiny, což je čtvrtý nejtěsnější výsledek v historii IndyCar.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Briscoe, Ryan

Briscoe, Ryan | foto: IndyCar Media

Sdílejte článek

V boji o titul získal Briscoe důležitý 50 bodů a přidal k tomu jeden za pole-position a dva za nejvyšší počet kol na čele, tím zvýšil svůj náskok na 25 bodů nad Franchittim, jenž na Chicagolandu dojel čtvrtý. Třetí Dixon je zpět o 33 bodů. Castroneves byl definitivně vyřazen v honu na titul šampióna, přestože už třikrát vyhrál Indianapolis 500, pohár krále sezóny dosud neobdržel. Brazilec doplatil na defekt zavěšení po němž narazil ve čtvrté zatáčce do bariéry.

Do konce sezóny zbývají dva závody na oválu, v japonském Motegi a floridském Homesteadu. Každá chyba bude tvrdě placena a konkurence s radostí využije i malého zaváhání. Ryan Briscoe má skvělou výchozí pozici, ale náskok pětadvaceti bodů může zmizet pouhým lusknutím prstu.
Vytisknout

Diskuze: Briscoe vyhrává a zvyšuje náskok

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

56

Pešek v kvalifikaci v Indianapolisu jedenáctý

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud