Paul Tracy: Milka Duno se akorát ztrapňuje

iM3, 11. srpna 2009, 17:50 Google+

Milka Duno má za sebou silného sponzora, který jí koupil sedačku ve stáji Dreyer & Reinbold Racing. Jenže ani dostatek peněz nepomůže k zvýšení konkurenceschopnosti venezuelské závodnice.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Duno, Milka

Duno, Milka | foto: IndyCar Media

Sdílejte článek

V Mid-Ohiu byl její výkon opravdu žalostný, v kvalifikaci byla jen o tři desetiny vteřiny rychlejší než vítěz kvalifikace juniorské série Indy Lights Sebastian Saavedra.

„Neodpustím si okomentovat její výkon,“
uvedl po závodě sedmý Paul Tracy. „Je pohromou, už to není vtipné. Jak to, že jí dali licenci? Byla pomalejší o sedm vteřin něž já, o devět vteřin než Briscoe. To znamená, že Briscoe by ji v případě dlouhého stintu dojel po devíti až deseti kolech,“ nešetřil Tracy kritikou. „Proč jí vůbec nechávají závodit? Proč se chce takto ztrapňovat?“

Na její obranu je nutné uvést, že se po celý víkend trápila s řízením vozu. Duno si stěžovala na špatnou ovladatelnost od pátku až do neděle a kvůli tomu také předčasně odstoupila ze závodu. Ovšem každý kvalitní jezdec by si měl poradit i s nastavením vozu, což Duno na klasických okruzích nezvládá. Ovály jsou co se týče nastavení jednoduché, naopak klasické okruhy mají široké spektrum možností a vyladit monopost není triviální záležitostí.

Pro ostatní jezdce je Milka Duno potenciální hrozbou. Setkání vozů s výrazně rozdílnými rychlostmi může skončit nešťastně. Zasáhne série IndyCar? Promyslí si Brian Barnhardt účast druhé ženy ve startovním poli? Učiní podobné opatření jako u Marty Rotha, kterému kvůli nedostačující rychlosti (ačkoliv byla vyšší něž u Milky) neudělil povolení ke startu v letošní sezóně?

Pro srovnání. Milka Duno zajela kvalifikaci průměrnou rychlostí 109.057 mph. Sebastian Saavedra získal pole-position průměrnou rychlostí 108.576
Vytisknout

Diskuze: Paul Tracy: Milka Duno se akorát ztrapňuje

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

56

Stoner musí vynechat tři závody MotoGP

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud