Víkend končí, tři jezdci se nekvalifikovali

iM3, 18. května 2009, 07:32 Google+

Závodu se chtělo zúčastnit 36 pilotů, na start ale mohlo pouze 33. Bylo logické, že tři musejí z kola ven. Neúspěch byl přisuzován jezdcům, kteří svou účast potvrdili pouze na Indianapolis 500. O to větším překvapením byl pak neúspěch Alexe Taglianiho.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Tagliani, Alex

Tagliani, Alex | foto: IndyCar Media

Sdílejte článek

Tagliani, jenž se pokoušel o start na Indy 500 poprvé v kariéře, držel na začátku dne 26. místo, což vypadalo jako bezpečná pozice. Jenže mnoho jezdců zlepšilo svůj čas a když vyjel John Andretti a Hunter-Reay, odsunuli Taglianiho za 33. pozici.

Právě Hunter-Reay je tím, kdo Taglianiho vyřadil. Američan odstartuje z poslední pozice, přitom byl pouze o 0,04 mil v hodině rychlejší než Tagliani. To ovšem na start stačilo.

Mezi další odpadlíky patří vítěz z roku 1996 Buddy Lazier, jenž spolupracoval s týmem Hemelgarn. Ani tým 3G s Stantonem Barrettem nedokázal zrychlit a postavit se na start.

V posledních patnácti minutách vyjeli na dráhu Andretti, Barrett a Lazier, všichni se zlepšili a odsunuli Hunter-Reaye mimo kvalifikační pozici. Jezdec stáje Vision Racing se však vzchopil a start na Indianapolis si zajistil doslova o chlup.
Vytisknout

Diskuze: Víkend končí, tři jezdci se nekvalifikovali

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Enge, Tomáš

Junqueira podepsal na poslední chvíli

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud