De Ferran projevil nepatrný zájem o Indy 500

iM3, 5. března 2009, 19:49 Google+

Přestože někteří piloti pověsili helmu na hřebíček a začali se věnovat jiným aktivitám, touha zúčastnit se obrovského kolotoče jménem Indianapolis 500 u pár jezdců nadále přetrvává.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor

Sdílejte článek

Stačí zmínit A.J. Foyta, který poprvé startoval na slavné pětistovce v roce 1958 a s diváky se rozloučil až v roce 1993. Podobně je na tom i Michael Andretti. Přidá se k úzkému výběru jezdců i Gil de Ferran? Možná ano.

Vítěz Indianapoli 500 roku 2003 má stále chuť sednout za volant a poměřit síly s mnohem mladšími piloty. Gil de Ferran zastával funkci sportovního ředitele v bývalém týmu Honda F1, ale v roce 2007 odešel. V roce 2008 založil vlastní tým v sérii ALMS a znovu okusil pozici závodního jezdce.

Dnes nijak nevyvrací možnost zúčastnit se seriálu IndyCar, resp. Indianapolis 500. A posadit se za volant? Těžko říci, de Ferranovou prioritou není vlastní start, jde mu o tým.

„Zatím sebe jako jezdce v IndyCar nevidím. Nejde o splnění mého snu jako jezdce. Nechci říci, že tuto pozici nemám rád, ale nejdůležitější věcí je zařídit stáji úspěch, ať už beze mne, nebo se mnou v kokpitu,“
uvedl de Ferran.

„Rád bych dostal tým do pozice, kdy by mohl závodit v IndyCar. A samozřejmě rád bych někdy v budoucnu řídil monopost i já,“ zakončil brazilec. Jestli se dvojnásobného šampiona CART někdy dočkáme je v této chvíli obtížné říct. Můžeme jen doufat.
Vytisknout

Diskuze: De Ferran projevil nepatrný zájem o Indy 500

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Castroneves, Helio

Helio Castroneves stanul před soudem

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud