Castronevesův termín soudu se blíží

iM3, 7. ledna 2009, 19:28 Google+

Helio Castroneves si užívá dovolené na slunečné Floridě, ale již brzy mu bude velmi horko. V březnu ho čeká soud, jenž může ukončit jeho bohatou kariéru. Obvinění z daňových podvodů je závažný čin, za který může tvrdě pykat.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Castroneves, Helio

Castroneves, Helio | foto: IndyCar Media

Sdílejte článek

Brazilský pilot si podle žalobce přilepšil o 5,5 milionu dolarů, před soudem stane 2. března. I přes vážnou situaci zůstává Castroneves dobře naladěn. „Je to špatné, ale kdo říká, že život bude procházkou růžovou zahradou?“

„Snažím se být šťastný. Jsem pan Pozitivní, taková je moje nátura,“ pokračoval Castroneves, který byl z vězení propuštěn na kauci 10 milionu dolarů.

Do případu je zapletena i jeho sestra a manažer, který pro Castronevese v letech 1999 - 2004 pracoval. V případě shledání viny ve všech sedmi bodech hrozí trojici 35 let vězení.

Castroneves se však hodlá bránit. S obhájci spolupracuje na všech frontách. O startu v letošní sezóně IndyCar nepochybuje. Času má zatím dost. První závod začíná 5. dubna na Floridě.

Co když ale soud neproběhne hladce a Castronevesovy nejhorší noční můry se vyplní? V tom případě bude muset Roger Penske hledat náhradu. Jména padají různá. Ať už je to již zmiňovaný Sebastien Bourdais nebo Justin Wilson. Reálným kandidátem může být i Ryan Hunter-Reay.

„Jednali jsme s pár jezdci, ale nacházíme se v komplikované situaci. Po boku Helia chceme zůstat tak dlouho, jak jen to bude možné,“
řekl týmový manažer Tim Cindric. „Ovšem záložní plán mít musíme. Nejjednodušší by bylo říci: Helio, sehnali jsme si někoho jiného, uvidíme se v roce 2010. Ale to není správná věc.“
Vytisknout

Diskuze: Castronevesův termín soudu se blíží

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

56

4. etapa - Dakar 2009

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud