2. Itálie: Vicemistrem Grosjean

Daniel Šupa, 14. září 2008, 18:34 Google+

ITÁLIE - 2. ZÁVOD; Domácí pilot David Valsecchi profitoval z dnešních náročných povětrnostních podmínek a obráceného pořadí na startu. Po bezchybném výkonu emocionálně oslavil své první vítězství v GP2.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Grosjean, Romain

Grosjean, Romain | foto: www.gp2series.com

Sdílejte článek

Nejlepší start předvedl na mokré dráze Rodriguez z druhé řady, který převzal vedení, následován Belgičanem d'Ambrosiem, jenž však chyboval hned v první šikaně a pozici přepustil na konci prvního kola pozdějšímu vítězi.

d'Ambrosio se poté propadal do hloubi pole, když se přes něj dostali Grosjean, Senna  Conway. Senna útočil a při předjíždění dvou vozů o kolo zpět dostal v zatáčce Roggia smyk, který však zvládl a svoji čtvrtou pozic udržel.

Bohužel, na Monzu nebude Brazilec vzpomínat vůbec rád. Ani dnes na něj štěstí nečekalo. Hned v další zatáčce spolu kolidovali Conway a di Grassi. Senna neměl prostor a po smyku následoval propad zpět.

Rodriguez sice na mokru využíval dobré viditelnosti, ale s vysušující se dráhou byl stále rychlejší jeho pronásledovatel Valsecchi, který ho v devátém kole ve vedení závodu vystřídal a dojel si pro debutové vítězství.

Grosjeanovi bojujícímu se Sennou a di Grassim o titul vicemistra se také podařilo předjet Rodrigueze, ale o pozici ihned zase přišel. Do cíle dojeli v těsném sevření Rodriguez, Grosjean a znovu rychlý Maldonado. Rodriguez dovezl týmu vlastněnému Giancarlem Fisichellou nejlepší výsledek letošní sezony.

Pro dva body si po stíhací jízdě dojel včera korunovaný šampion 2008 Pantano. Poslední bod ubránil před Buemim s ambicemi do F1 d'Ambrosio. Definitivně poslední udělovaný bod za nejrychlejší kolo si připsal nevýrazný Andy Soucek.

S náskokem devíti bodu se už včera radoval ze zisku titulu Pantano. Vicemistra Grosjeana a jeho soupeře Sennu a di Grassiho od sebe dělí po dvaceti závodech po jednom bodu.

V hodnocení týmů zvítězil španělský Campos Racing. Od vytvoření série zaznamenal tým ART Grand Prix, za který dříve startovali i dnešní hvězdy F1 Rosberg a Hamilton, nejhorší sezonu.

Výsledné pořadí šampionátu GP2 2008

Vytisknout

Diskuze: 2. Itálie: Vicemistrem Grosjean

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Wendlinger, Karl

Jetallience vítězí, Janák druhý

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud