Jméno Senna znovu vítězí v Monaku!

Pavel Stavebník, 23. května 2008, 14:31 Google+

MONAKO - 1. ZÁVOD; Synovec krále Monte Carla Ayrtona Senny Bruno získal v dnešním prvním ze dvou závodů cennou trofej pro vítěze, když se dokázal ubránit tlaku vítěze kvalifikace Maldonada. Třetí místo spadlo do klína Chandhokovi v poslední zatáčce.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Senna, Bruno

Senna, Bruno | foto: www.gp2series.com

Sdílejte článek

O svém vítězství rozhodl Senna prakticky už při startu, když využil zaváhání Maldonada a usadil se na prvním místě před Venezuelcem následovaným Conwayem a Vallesem. Před první zastávkou v boxech měl vedoucí vůz šestivteřinový náskok, který stáj Piquet Sports redukovala bezchybnou prací na 4,6 vteřiny.

Vedoucí jezdec průběžného pořadí Pantano nebyl ve stejné formě jako v Turecku a při obraně své pozice před Buemim měl navíc smůlu, když ho soupeř poslal v Mirabeau do smyku, jenž skončil zablokovanou tratí na celých třicet vteřin. Na čele se nic nezměnilo a když byl závod restartován, klesl pouze rozdíl mezi hlavními aktéry na tři vteřiny.

V závěru závodu Maldonado dostihl vedoucí vůz úplně, ale Senna zajel vynikající doslova kvalifikační kolo, čímž dal najevo, že má ještě rezervu a zajistil si ke svému prvnímu letošnímu vítězství ještě prémiový bod za nejrychlejší kolo v závodě. Maldonado protnul cílovou čáru se ztrátou šesti desetin vteřiny a čekalo se na celou dobu třetího Conwaye.

Ten však předjížděl v poslední zatáčce o kolo pomalejšího Villu tak nešťastně, že spadlo jeho cenné třetí místo do klína Chandhokovi z týmu iSport. Na dalších pozicích dojel Valles, Parente a Rodriguez, jenž po nevýrazných výkonech vytěžil z výborné strategie stáje FMS šestou pozici. Poslední bod nakonec připadl nešťastnému Conwayovi. Útěchou mu alespoň může být, že zítra odstartuje do kratšího závodu z první pozice díky obrácenému pořadí první osmičky.

 

Vytisknout

Diskuze: Jméno Senna znovu vítězí v Monaku!

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

56

Yamaha prosí, aby Rossi zůstal

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud