Danicu Patrick zachránila spotřeba paliva

iM3, 23. dubna 2008, 10:57 Google+

Po prvním vítězství Danici Patrick v sérii IndyCar se v některých kuloárech začalo povídat, že prvenství nebylo stoprocentně čisté a druhý Helio Castroneves úmyslně sundal nohu z plynu.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Patrick, Danica

Patrick, Danica | foto: IndyCar Media

Sdílejte článek

Avšak Castroneves vzkazuje, že vítězství bylo v pořádku a férové. Když procházel jeho monopost po-závodní inspekcí, komisaři zjišťovali stav paliva. Nenašli nic, nádrž byla prázdná.

„Nic nezbylo, akorát to vyšlo,“ řekl týmový ředitel Tim Cindric. Právě po závěrečných zastávkách došlo mezi Cindricem a Castronevesem k nedorozumění. Castroneves měl značně zvolnit a šetřit palivo. Bohužel zpráva se k němu dostala se značným zpožděním. Zatímco Patrick měla v posledním stintu malou spotřebu, Castroneves první polovinu s palivem nijak nešetřil.

V závěru závodu proto musel zvolnit a nebyla jiná možnost, než ji pustit. „Snažili jsme se udržet alespoň druhé místo, jelikož do cíle na prvním místě bychom to nezvládli,“ pokračoval Cindric. „Pokud bychom se pokusili s ní závodit, došlo by nám palivo. Ve skutečnosti jsme si nemysleli, že jí to vyjde.“

Patrick začala šetřit pohonné hmoty ihned po výjezdu z pitlane, ostatní tak neučinili. Zejména Eda Carpentera tato strategie připravila o dobré umístění. Šest kol před cílem musel znovu k mechanikům.
Vytisknout

Diskuze: Danicu Patrick zachránila spotřeba paliva

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Nové jednoválcové motocykly KTM série LC4 - anotační foto

Nové jednoválcové motocykly KTM série LC4

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud