Gold Coast: Junqueira s PP a mistrovským bodem

ar1, 24. října 2003, 18:19 Google+

Bruno Junqueira si dnes v noci vybojoval v 1. kvalifikaci na GP Austrálie Pole position a 1 mistrovský bod.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor

Sdílejte článek

Bruno Junqueira s vozem PacifiCare Lola Ford-Cosworth týmu Newman/Haas potřebuje každý mistrovský bod, který může, jak jsme měli možnost již letos sledovat v seriálu MS vozů Formule 1, sehrát obrovskou roli v konečném účtování.

Junqueirovi se to tedy povedlo. Vyhrál první kvalifikaci, která mu zajišťuje pro nedělní závod první pozici na startu a také kýžený jeden bod na své bodové konto. Všichni jezdci se v Austrálii bezesporu budou snažit ze všech sil ukázat před samotným závěrem, co v nich dřímá. Skutečnost však je, že mistrovský tým Paula Newmana a Carla Haase dokazuje, že má na to předvést se v dobrém světle téměř na všech tratích letošního šampionátu. Tým však také vsadil na již odzkoušenou brazilskou hvězdu (Junqueira), která má obrovskou budoucnost v Champ Car a nebo snad ve Formuli 1. Dvojku doplnili francouzským jezdcem, o kterém jsme letos psali již mnohokrát. Proto nemá smysl zdůrazňovat jeho osobitý talent a schopnost zasáhnout soupeře, když to nejméně čekají. Tím mám na mysli zejména vstup do pro něj naprosto neznámé kategorie závodu a pořádně zamíchat svým konkurentům hlavy. Bourdais skončil v pátek na třetí pozici, což potvrzuje má slova z kraje článku.

Druhým jezdcem ve výsledkové listině první kvalifikace je Alex Tagliani z týmu Rocketsports Racing, který jede také s vozem Lola Ford-Cosworth. Tento jezdec také dokázal v letošní sezoně příjemně překvapit zejména italské fanoušky tohoto záoceanského motosportu. Letos stanul již dvakrát na Pole positron. Zatím však nemá tak dobré technické zázemí, aby mohl pravidelně bodovat na čelních pozicích nebo snad vyhrávat. Jeho dnešní druhá pozice je však další známkou jeho kvalit, které by v případě šance jezdit za konkurenceschopný tým mohl proměnit i v případný titul.

Jeden z bývalých vítězů zde v Austrálii Mexičan Adrian Fernandéz se umístil na čtvrté pozici. Tento jezdec je daleko složitější na jednoduché zhodnocení, protože v jednom závodě dokáže zajet super race a v dalším se potácí na chvostu startovního pole. Přesto v kvalifikacích si troufám tvrdit, že prokazuje stabilní výsledky.

O všech jezdcích letošního startovního pole bychom mohli psát a psát. To však naznačuje, že pokud tento seriál přežije, máme se v budoucnu na co těšit. Nejbližší příležitost budete mít již tuto neděli v přímém přenosu TV stanice EUROSPORT, který začíná dle programového schématu v 5,30. Tak tedy, příjemnou zábavu.



Vytisknout

Diskuze: Gold Coast: Junqueira s PP a mistrovským bodem

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Fernandéz připraven na Austrálii - anotační foto

Fernandéz připraven na Austrálii

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud