A.J. Foyt Enterprises 2008 Preview

iM3, 19. března 2008, 08:00 Google+

SEASON PREVIEW: Stáj slavné postavy amerického motosportu brala rok 2007 za učednický. Partnerství s Darrenem Manningem bylo na počátku, ale celkové výsledky nebyly vůbec špatné. Nová sezóna sebou nese i nové příležitosti.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Manning, Darren

Manning, Darren | foto: IndyCar Media

Sdílejte článek

A.J. Foyt Racing nasazuje pouze jeden vůz, Manning má tak plnou pozornost od všech členů týmu. V loňském roce vytěžil ze sedmnácti startů dva dojezdy v TOP5 a pětkrát byl klasifikován v první desítce, což dává velkou naději do budoucna. Velmi kvalitní výkony předvádí Manning na klasických tratích. V Detroitu, Mid-Ohiu nebo St. Petersburgu se mu velmi dařilo. Také na krátkém oválu v Iowě, který měl loni premiéru, skvěle obstál.

A.J. FOYT - vlastník týmu
Na novou sezónu se opravdu těším. Bude to náš druhý rok s Darrenem Manningem. Věřím, že budeme lepší a lepší. Během zimy jsme v aerodynamickém tunelu vylepšovali vůz a rozšířili náš program. Najali jsme pár nových lidí, kteří náš program celkově posílí. S jednou sérii bude větší konkurence, ale využijeme toho, co jsme se v loňském roce s Darrenem naučili. Máme vybavení, abychom po dlouhé době zažili jednu z nejlepších sezón.

Historie Foytova týmu se datuje až do roku 1965. A.J. Foyt hájil barvy vlastní stáje do roku 1993. První výrazný úspěch čistě pod jeho stoprocentním vedením se dostavil s Kenny Brackem. V letech 1996 a 1998 slavil Foyt dva tituly šampióna.











DARREN MANNING
Datum narození: 30.4. 1975
Místo narození: North Yorkshire, Velká Británie
Bydliště: Indianapolis

Loni neexistoval žádný závod, ze kterého bychom nezjistili, co je ještě potřeba. Poté jsem byl s vozem vždy spokojený a přibližoval jsem se špičce. Kéž bychom odstartovali tam, kde jsme loni skončili. Přes zimu jsme odvedli kus práce, ale stále nám toho hodně zbývá. Možná ani neuvidíte plný potenciál vozu, ale pořád, podobně jako loni, máme šanci vyhrávat závody.

A.J. FOYT RACING
Startovní číslo: 14 - Manning
Šéf týmu: Larry Foyt
Manažer týmu: Craig Baranouski
Šéfinženýr: Mike Collivier

2007 REVIEW
Starty: 18
Vítězství: 0
TOP 5: 2
TOP 10: 5
Pole-position: 0
Kol ve vedení: 0
Nejlepší pozice v kvalifikaci: 5
Nejlepší pozice v závodě: 4
Počet dojezdů do cíle: 14
Vytisknout

Diskuze: A.J. Foyt Enterprises 2008 Preview

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Bernoldi bude jazdiť za Conquest - anotační foto

Bernoldi bude jazdiť za Conquest

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud