GP Itálie: Šampion byl nejrychlejším

Daniel Šupa, 12. září 2003, 23:11 Google+

S předstihem korunovaný král letošní FIA F3000 Bjorn Wirdheim získal další Pole position.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor

Sdílejte článek

Přestože mohl jezdec poslední závod sezony 2003 vypustit a odjet na předčasnou dovolenou, soustředil se plně po zrušení jeho účasti ve Formuli 1 ze strany stáje Jordan Grand Prix, na poslední závod letošní sezony a pravděpodobně i jeho kariéry v tomto seriálu.
Ze zklamání, že si britský tým ze Silverstone vybral do tréninků navíc a současně i nedělního závodu Grand Prix Itálie Maďara Baumgartnera, mladého Švéda hned tak něco nerozptýlí. Přesto ho může zisk dalšího Pole position potěšit, zvláště když jednoznačně porazil domácího jezdce Giorgia Pantana a dokázal, že letošní titul je v těch správných rukou.

Ital, jezdící za stáj Durango, byl z kvalifikace před jejím skončením vyloučen pro opakované zkrácení první šikany. Pantano zaostal za Švédem o celé desetiny vteřiny a zítra se postaví po jeho boku.

Třetím nejrychlejším pilotem byl Brazilec Ricardo Sperafico ze stáje Coloni Motorsport. Čtvrtý čas zajel na superrychlém okruhu Monza Patrick Friesacher s monopostem týmu Red Bull Junior, vítěz závodu v Maďarsku.

Třetí řadu bude tvořit dvojice Enrico Toccacelo a Jeffrey van Hooydonk z týmu Super Nova, respektive Astromega. Nejlepším týmovým kolegou výše uvedených je se sedmým časem Townsend Bell z týmu Arden International, jehož barvy hájí dnes nejrychlejší Wirdheim.

Překvapením kvalifikace byl neúspěch vycházející hvězdy Vitantonia Liuzziho, jehož dnešní vystoupení bylo velmi nepodařené. Do závodu bude startovat až z 12. pozice. Liuzziho dnešní snažení o nejlepší čas totiž skončilo havárií.

Sam Hancock měl také problémy a startovní rošt bude zítra uzavírat.


Vytisknout

Diskuze: GP Itálie: Šampion byl nejrychlejším

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Enge přišel o vítězství - anotační foto

Enge přišel o vítězství

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud