Šampionem GP2 2007 Timo Glock

Daniel Šupa, 30. září 2007, 13:05 Google+

VALENCIE - 2. ZÁVOD; Německý pilot testující současně pro stáj F1 BMW Sauber zvítězil v dnešním posledním závodě sezony, čímž si vybojoval i titul šampiona. Jeho soupeř di Grassi nedokázal po startu z hloubi pole získat ani bod.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Glock, Timo

Glock, Timo | foto: www.gp2series.com

Sdílejte článek

Díky včerejšímu sedmému místu a pravidlu obráceného pořadí na startu nedělního závodu, patřila Glockovi druhá pozice v první řadě. Po zhasnutí světel nezaváhal a Villu z prvního místa bezpečně sesadil, aby pokračoval bez problémů vstříc vítězství a titulu.

Velký start předvedl včera rychlý Martinez, který ihned překonal Souceka a Garciu, ale už ve třetím kole po výletu mimo dráhu převzal zpět třetí místo Soucek, následoval Garcia, Pantano, Petrov, Filippi a Nakajima.

Pantano odolával útokům svého týmového kolegy stejně jako v opačném pořadí probíhal jejich duel včera. Ital však dnes chyboval a malý krátký výlet mimo dráhy ho stál pozici ve prospěch Rusa.

V závěru závodu se mnoho nezměnilo, za vítězným Glockem proťal cílovou čáru Villa, dále Soucek, Garcia, Pantano a Filippi. Páté místo Pantana posunulo nakonec stáj Campos na třetí místo v hodnocení týmů.

Glockův jediný soupeř v boji o titul di Grassi pokazil včerejší závod a po startu z konce startovního pole musel doufat v zázrak. Ten se nestal, navíc ve stíhací jízdě dojel Glockova týmového kolegu Zubera, jenž se postaral o to, aby Ital svoji pouť za body v letošní sezoně definitivně ukončil. Di Grassi se musel spokojit s až třináctou pozicí.

Vytisknout

Diskuze: Šampionem GP2 2007 Timo Glock

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Enge, Tomáš

Úvodní závod vyhrála Jižní Afrika

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud