Na novém okruhu byl nejlepší Scott Dixon

iM3, 24. června 2007, 11:11 Google+

IOWA KVALIFIKACE - Scott Dixon ve voze Chipa Ganassiho ukořistil premiérovou pole-position na novém okruhu série IndyCar, průměrná rychlost jeho kola činila přes 290 km/h.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Dixon, Scott

Dixon, Scott | foto: IndyCar Media

Sdílejte článek

Přestože je ovál velmi rychlý, nenabízí mnoho příležitostí k předjíždění. Závodníci se shodli, že na ideální linii mohou dosáhnout velkých rychlostí, ale o něco blíže ke zdi rychlost rapidně klesá.

Trať v Iowě by se tak dala přirovnat k maďarskému Hungaroringu, kde není příležitost k předjetí. V závodě bude záležet nejvíce na úspěšných zastávkách v boxech a vyrovnané jízdě.

Letošní král kvalifikací Helio Castroneves nadále udržuje velmi vysoké tempo, přestože pole-position nezískal, z první řady startovat bude. První zástupce početného týmu Andretti Green Dario Franchitti zajel třetí nejrychlejší čas.

Překvapivých výkonů dosáhli jezdci patřící převážně do druhé desítky. Scott Sharp, Ed Carpenter a Jeff Simmons odstartují ze čtvrtého až šestého místa.

Nejlepší ženou v poli se stala Danica Patrick, která byla jedenáctá nejrychlejší. Sarah Fisher a Milka Duno rychlostí neoplývaly a do osmého závodu sezóny vyjedou z posledních míst.

foto: IndyCar Media
Vytisknout

Diskuze: Na novém okruhu byl nejlepší Scott Dixon

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Wendlinger, Karl

Wendlinger a Ruberti v Monze na pole position

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud