Toronto: Tracy doma z Pole position

ar1, 13. července 2003, 00:37 Google+

Domácí miláček, Paul Tracy se v dnešní sobotní kvalifikaci vyhnul dešti, který skrápěl trať na okruhu v Torontu a zajel nejrychlejší čas na nedělní Molson Indy v Torontu.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor

Sdílejte článek

Dnešní Pole position je jeho již třetí v letošním roce a šestnácté v jeho slavné kariéře. 50469 diváků se přišlo podívat na dnešní kvalifikace. V chladném a deštivém počasí se jejich krajan odvděčil perfektním výkonem.

Zisk tohoto Pole je pro Tracyho velmi emotivní zážitek, neboť tato trofej byla pojmenována po předčasně zesnulém Gregu Moorovi, který byl velmi blízký přítel Tracyho – zemřel v roce 1999.

Hrozba deště ovlivnila celý průběh druhé kvalifikace. Polovina jezdců proto vyjela na trať v první polovine kvalifikace v úmyslu pokořit co nejlepším časem 1.755 mil dlouhý okruh v Torontu. Tato strategie se téměř vyplatila několika jezdcům, než se na trať snesly první kapky deště.

Trať však rychle oschla a této příležitosti využili jezdci Tracy, Jourdain, Tagliani a Junqueira.

“Je to frustrující, protože jsme si mysleli, že máme šanci na Pole position, ale nedokázali jsme ji využít“, dodal zklamaný Junqueira.

Navzdory tomu, že Jourdain dnes skončil na druhém místě, zítra na startu bude stát až na třetí pozici. Je to tím, že Junqueira včera vyhrál první kvalifikaci a tím si zajistil nejméně druhou pozici. Přesto je to velmi významná pozice, protože Rahalův jezdec odstartuje do závodu ze třetí pozice.

Čtvrtý bude startovat Alex Tagliani z týmu Rocketsports Racing, který zde loni startoval z páté pozice.

Patrick Carpentier skončil pátý a první šestku zakončil Sebastien Bourdais s druhým vozem týmu Newman/Haas. Takže vítěz závodu v Clevelandu bude startovat ze šesté pozice, což je podruhé v jeho první sezoně, kdy startuje horší než pátý.

Roberto Moreno z týmu Herdez Competition bude v Torontu startovat ze zatím nejlepší startovní pozice v letošním roce. Zatímco Oriol Servia se musí spokojit jen s osmou příčkou.

Jimmy Vasser s vozem týmu American Spirit bude nejlépe startujícím jezdcem s vozem Reynard, když projede po mávnutí zelenou vlajkou startem z deváté pozice. Adrian Fernandez (Fernandez Racing) uzavírá první desítku.



Vytisknout

Diskuze: Toronto: Tracy doma z Pole position

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Toronto: Junqueira získal bod z 1. kvalifikace - anotační foto

Toronto: Junqueira získal bod z 1. kvalifikace

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud