Jarek Janiš v Magny-Cours odstartuje ze třetí pozice !

ar1, 5. července 2003, 00:25 Google+

Jarek Janiš vybojoval v kvalifikaci na závod v Magny-Cours vynikající třetí místo, které je dosud jeho nejlepším výsledkem v premiérové sezoně v Mezinárodním šampionátu FIA F3000.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor

Sdílejte článek

Druhý jezdec českého týmu Superfund I.S.R. Charouz Yannick Schroeder obsadil nadějnou sedmou příčku.


Páteční program F3000 měl větší štěstí na počasí než F1 a volný trénink i kvalifikace se odehrály na suché trati. Janiš zajel ve volném tréninku velmi slibný šestý čas, týmový kolega Schroeder byl devátý.

Boj o postavení na startovním roštu začal Janiš výborně a v úvodu se držel na druhém místě za Ricardem Speraficem, po chvíli byli oba překonání lídrem šampionátu Björnem Wirdheimem a loňským vicemistrem Giorgio Pantanem. Většina jezdců poté přezula na druhé sady nových pneumatik a Janiš po zlepšení Liuzziho klesnul na pátou příčku, ale pak skvěle kontroval a dostal se na druhé místo se ztrátou pouhých tří setin sekundy na Wirdheima! Švéd potom svůj náskok nepatrně zvýšil. V závěru kvalifikace se na pole position dostal Pantano a Janišovi tak těsně unikla první řada, třetí místo je však i přesto dosud nejlepším výsledkem v premiérové sezoně v Mezinárodním šampionátu FIA F3000. Díky umístění v kvalifikaci se Janiš poprvé zúčastnil oficiální tiskové konference FIA, která je povinná pro trojici nejlepších jezdců.

Jarek Janiš, 3.: „V prvé řadě musím poděkovat hlavně týmu za perfektní práci, protože jsem měl k dispozici vynikající vůz. Jeho vyvážení bylo dokonalé, ani nedotáčivý, ani přetáčivý. Už po volném tréninku jsem věřil v dobrý výsledek, protože jsem zajel dobrý čas i přesto, že jsem se okruh v podstatě učil. V kvalifikaci jsem na první sadě zajel ještě lepší čas, ale byl jsem si vědom určité rezervy. Pneumatiky měly dobrou přilnavost a já se mohl na vůz spolehnout, proto jsem se na druhé sadě zlepšil v rychlých zatáčkách. Je škoda, že mi těsně unikla první řada, ale stále je to mé nejlepší umístění v této sezoně. Z účasti na tiskové konferenci jsem nebyl nervózní a rád bych se ji také zúčastnil hned zítra.“

Yannick Schroeder, 7.: „Dnešní výsledek není špatný, přesto jsem trochu zklamán, protože jsem cítil potenciál na ještě lepší umístění. Vyvážení mého vozu nebylo tak dobré jako u Jarka, byl poněkud přetáčivý. Nyní se musíme podívat na data a analyzovat situaci. Možná jsem udělal chybu a na druhé sadě jsem začal jet brzo příliš ostře. Čtvrtá řada však není špatná a máme dobrou šanci na další zisk bodů. Samozřejmě, že chci před domácími diváky dojet co nejlépe.“

Tisková zpráva BPA sport marketing, a.s.

Vytisknout

Diskuze: Jarek Janiš v Magny-Cours odstartuje ze třetí pozice !

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Jean-Denis Deletraz končí - anotační foto

Jean-Denis Deletraz končí

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud