Surfer´s Paradise: Bourdais šampiónem

iM3, 22. října 2006, 11:40 Google+

Surfer´s Paradise – závod: Závěrečný podnik sezóny přinesl Bourdaisovi třetí titul šampióna v řadě a první vítězství pro Nelsona Philippeho.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
bourdais, sébastien

bourdais, sébastien | foto: Photo by Lesley Ann Miller, USA LAT Photographic

Sdílejte článek

Philippe převzal vedení jen sedm kol před cílem, kdy se přehnal kolem Pizzonii stojícího v boxech. Nelsone Philippe se stal neuvěřitelným šestnáctým vítězem Surfer´s Paradise v šestnáctileté historii australského podniku.

Korunovace staronového šampióna Bourdaise neproběhla zcela podle jeho představ. Veškerou pozornost na sebe strhl domácí vítěz kvalifikace Will Power. Bourdais si na přízni australských fanoušku moc nepřidal, když velmi nepovedeným manévrem Powera poslal mimo trať.

Wili Power měl poškozený monopost a musel k mechanikům. Ještě před tímto incidentem se štěstím vyvázl z tlačenice na výjezdu z box, kde se střetl s Paulem Tracym.

A.J. Allmendinger, jediný muž ve startovním poli, který mohl Bourdaise ohrozit v cestě za titulem, doplatil na zmatek a požár v boxech.

Bourdais dostal za incident s Powerem penalizaci ve formě průjezdu boxy, avšak konečné osmé místo mu na předčasné oslavy z titulu stačilo.

Foto: Photo by Lesley Ann Miller, USA LAT Photographic

Vytisknout

Diskuze: Surfer´s Paradise: Bourdais šampiónem

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Power, Will

Úspěch Powera, havárie Bourdaise

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud