Portland: Tracy v dešti s pole position

Prudký déšť, který se v Portlandu spustil patnáct minut před koncem druhé kvalifikace, rozhodl o nedělním postavení vozů na startu. V tomto špatném počasí se nejlépe zorientoval…

Paul Tracy, který také získal pole position.

Michel Jourdain jr, páteční vítěz kvalifikace a vedoucí jezdec průběžného pořadí bude startovat ze druhé pozice, tedy hned vedle Tracyho.

Tracy se nechal v pátek v paddocku slyšet, že někteří jezdci ho v průběhu kvalifikace blokovali. No dnešní výsledek je důkazem jeho slov.

Ze třetího místa odstartuje Adrian Fernandez, majitel a jezdec stáje Fernandéz Racing. “V Portlandu je vždy dobré, když startujete z přední časti startovního pole. Proto jsem velmi spokojen“.

Sebastien Bourdais byl další jezdec, který může být se svým výsledkem ve svízelných podmínkách spokojen. Bourdais zajel čtvrtý čas a ke kvalifikaci dodal: “Po včerejšku je toto dobrý výkon pro náš tým. Na trati bylo rušno, ale to bude říkat každý“.

Pátý odstartuje do závodu Alex Tagliani a šestý Oriol Servia. Ryan Hunter Reay byl dnes smutný, že nedokázal zopakovat včerejší výkon, kdy se umístil v první trojce. Dnes skončil sedmý a také z této pozice v neděli odstartuje.

Osmé místo na startu bude naopak dobré pro Darrena Manninga, který bude mít opět šanci na zisk bodů, pokud pojede tak jako v předchozích závodech.

Na desáté pozici skončil vítěz posledního závodu v Laguna Seca Patrick Carpentier, týmový kolega Paula Tracyho, vítěze . kvalifikace.

Carpentier po kvalifikaci řekl, že mohl jet lépe. V době, kdy se spustil silný déšť, Carpentier vyjel s novými pneumatikami, což ho zpomalilo.

Kdo byl ale výrazně nespokojený s kvalifikací, byl Bruno Junqueira, který skončil až jedenáctý. Junqueira se bude muset velmi snažit, aby se dostal do první šestky.

Navíc se očekává, že by zítra mělo pravděpodobně opět pršet.



Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu