IndyCar poprvé do Mid-Ohia

iM3, 12. října 2006, 14:07 Google+

Série IndyCar sice ještě stále kompletuje kalendář na nadcházející sezónu, ale to neznamená, že by měla problém shánět závodní okruhy.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Patrick, Danica

Patrick, Danica | foto: IndyCar Media

Sdílejte článek

A že to vedení série opravdu jde. Projednává se možnost podniku v Montrealu na okruhu Gillese Villeneuva, kde do letošního roku působyly vozy Champ Car. Další krutou ránu zasadil konkurenci podpis smlouvy s klasickým okruhem Mid-Ohio.

"Z přídáni Mid-Ohia Sport Car Course do kalendáře IndyCar série jsem nadšený. Těším se, že naši sérii přivezeme do státu, který má bohatou motoristickou tradici," řekl Brian Barnhart, prezident série. "Mid-Ohio má velkou tradici spojenou se jmény jako Foyt, Andretti, Rahal, Rutherford, Unser a dalšími současnými hvězdy a týmy v IndyCar," pokračoval Barnhart.

Klasické okruhy se v IRL začínají pořádně rozmáhat. Nemusíme chodit daleko, abychom si připoměli, že od roku 1996, kdy byla série založena, se závody pořádaly výhradně na oválech. Tak tomu bylo až do roku 2005, kdy se poprvé zatáčelo i doleva na městské trati v ulicích St.Petersburgu, nebo klasických drahách jako Sears Point nebo Watkins Glen.

V příštím roce se kalendář rozšíří minimálně o Mid-Ohio a Detroit. Zdá se, že formulové vozy z oválů postupně mizí. Například série CART poprvé v historii nebude od příštího roku závodit na žádném oválném okruhu.

Foto: IndyCar Media

Vytisknout

Diskuze: IndyCar poprvé do Mid-Ohia

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

da Matta, Cristiano

RuSPORT přetáhl jezdce série IndyCar

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud