Noční závod, Japonsko a Detroit

iM3, 30. září 2006, 19:42 Google+

Přestože se kalendář IRL pro nadcházející sezónu rodí velmi pozdě, vedení série zatím s uzavíráním smluv s okruhy problémy nemá.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Meira, Vitor

Meira, Vitor | foto: IRL

Sdílejte článek

Dvanáctým potvrzeným závodem se nedávno stal japonský ovál Twin Ring Motegi, který přijde ke slovu 21. dubna. „Těšíme se na návrat do Motegi,“ řekl Brian Barnhart, prezident IRL. Areál je vzdálený asi 140 km od hlavního města Tokio a vozy IndyCar hostí již od roku 2003.

Jako úvodní podnik nové sezóny byl vybrán ovál Homestead-Miami Speedway, který plnil stejnou funkci i v letošním roce. Nicméně poprvé v historii bude sezóna zahájena v noci pod umělým osvětlením. „Jsme první formulovou sérií, která závodila pod umělým osvětlením a teď jsme první, která otevírá sezónu pod světly,“ řekl Brian Barhart.

Posledním úlovkem se stal městský okruh v ulicích Detroitu. Závod je naplánován na druhého září jako předposlední podnik sezóny. V letech 1982 – 1988 se kolem výškových budov proháněly monoposty formule 1. O rok později přišly ke slovu vozy CART a v další sezóně se okruh přesunul k parku Belle Isle. Poslední závod se zde jel v roce 2001.

Foto: IRL

Vytisknout

Diskuze: Noční závod, Japonsko a Detroit

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Scheckter, Tomas

Južná Afrika získava pole position

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud