Sam Hornish blíže k titulu, má pole

iM3, 10. září 2006, 11:17 Google+

Chicagoland - kvalifikace: Hornish, největší favorit na vítězství v dnešním závodě a na získání titulu šampióna, bude spolu se Scottem Dixonem startoval z první řady.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Hornish jr., Sam

Hornish jr., Sam | foto: IRL

Sdílejte článek

Hornish vyhrál počtvrté v sezóně pole-position, z toho tři právě na jeden a půl mílových oválech jako je Chicagoland. „Vlastně to bylo trochu překvapivé kolo, které jsem zajel,“ řekl po kvalifikaci Hornish. „Nicméně v těchto typech závodů nezáleží kde startujete. Ale vždy je krásné startovat z pole.“

Všichni čtyři kandidáti na titul odstartují z prvních dvou řad, jak překvapivé. V prvním a druhém tréninku obsadili vždy první čtyři pozice a zbytek startovního pole hrál jen druhé housle.

Protože Dan Wheldon a Scott Dixon ztrácejí 19, resp. 21 bodů, nebude to mít duo Ganassiho týmu jednoduché. Wheldon s Dixonem potřebují vyhrát přičemž ani jeden vůz Penske nesmí dojet lépe jak třetí. „Bude to velmi obtížné vyhrát šampionát. Avšak necítíme žádný tlak. Upřímně, nezajímá mne jestli v šampionátu skončím čtvrtý, třetí, druhý. Pro mne to nic neznamená. Jde nám o vítězství,“ řekl Wheldon.

Dalším jezdcem, který nepociťuje tlak ze strany médii, týmu a podobně, je Vitor Meira. Jeho tým Panther Racing ztratil před sezónou mnoho sponzorů, ale v jejím průběhu kdy dosahoval kvalitních výsledků se prázdné místa na voze začali zaplňovat. „Bude to zábavný závod, nemáme co ztratit,“ řekl Meira.

AJ Foyt IV. pokračuje v překvapivých výkonech a znovu byl ze všech členů týmu Andretti Green Racing nejrychlejší. Podruhé ve dvou závodech se obě ženské zástupkyně kvalifikovaly do stejné řady.

Závod začíná v 19:30

Foto: IRL

Vytisknout

Diskuze: Sam Hornish blíže k titulu, má pole

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Pantano, Giorgio

1.Monza: Pantano víťaz, Hamilton šampión

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud