Montreal: Bourdais bezchybný

Daniel Šupa, 28. srpna 2006, 22:10 Google+

Sebastien Bourdais se tři závody před koncem sezony přiblížil svému třetímu titulu za sebou maximálním možným bodovým ziskem. Problémy největších soupeřů mu to však výrazně ulehčily.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
bourdais, sébastien

bourdais, sébastien | foto: Photo by Lesley Ann Miller, USA LAT Photographic

Sdílejte článek

Po včerejších šesti kolech se závod restartoval v pořadí jeho přerušení. Allmendinger včera na mokru překonal Bourdaise a i dnes si do čtrnáctého kola kontroloval první pozici. Bohužel závada na hnací hřídeli jeho vozu ho stála nejen boj o vítězství, ale především důležité body do hodnocení jezdců.

Francouz převzal vedení a po bezchybné jízdě získal své šesté letošní vítězství těsně před Tracym a Philippem. Stáj CTE Racing - HVM vůbec v Montrealu uspěla velmi dobře, když na čtvrtém místě měla další vůz pilotovaný Clarkem.

Třetí favorit na titul Wilson ztratil kontakt s čelem závodu špatně načasovanou zastávkou v boxech. Poté riskoval při rychlé jízdě na hraně možností a nevyhnul se kontaktu se "zdí šampionů" těsně za šikanou na začátku cílové rovinky ve 48. kole, díky čemuž pro něj závod skončil také. Svého největšího letošního úspěchu pak dosáhl Nicky Pastorelli ze stáje Rocketsports šestým místem v cíli.


Foto: Photo by Lesley Ann Miller, USA LAT Photographic

Vytisknout

Diskuze: Montreal: Bourdais bezchybný

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Kanaan, Tony

Stejná strategie, jiný výsledek

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud