Dixon s Wheldonem neztrácí naději

iM3, 15. srpna 2006, 12:29 Google+

Tým Target Chip Ganassi a jeho svěřenci Scott Dixon a Dan Wheldon nadále zůstávají v boji o titul šampióna IndyCar série.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Dixon, Scott

Dixon, Scott | foto: Target Chip Ganassi Racing

Sdílejte článek

V Kentucky byli diváci svědky ostrých soubojů mezi Penskeho a Ganassiho týmem. Všechny čtyři vozy se v průběhu závodu nepřetržitě střídaly ve vedení. Pět kol před cílem předjel vedoucího Dixona Sam Hornish a po odjetí dvoustého kola vyhrál svůj čtvrtý závod v sezóně

„Nebyl to zase tak strašný den,“ řekl Dixon, který před Castronevesem udržel druhé místo. „Na počátku bylo auto opravdu silné, tak jsem zůstal v pozadí a šetřil palivo. To nám pomohlo se při posledním pit-stopu dostat do vedení.“

Pak přišla poslední žlutá fáze a závod byl restartován na posledních osm kol. „Restart nám uškodil. Stále zbývá nějaká šance na body, ale nyní potřebujeme vyhrát,“ pokračoval Dixon, který se těší na příští závod v Infineon.

Dan Wheldon odjel nejvíce kol na čele, ale po chybě v boxech musel vybojovat zpět své ztracené pozice. V závěru ještě stíhal Castronevese, jenže času už bylo málo. „Prostě jsem u posledního pit-stopu vyrobil chybu. Přestřelil jsem a u chlapců zastavil  zeširoka,“ sypal si Wheldon popel na hlavu.

„Udělal jsem pitomou chybu, která by se neměla stávat. A hlavně v tomto stádiu sezóny.“

Foto: Target Chip Ganassi Racing

Vytisknout

Diskuze: Dixon s Wheldonem neztrácí naději

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Scheckter, Tomas

Scheckter spokojený, Carpenter zklamaný

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud